Dette er de mest populære merkene akkurat nå

TRIPLE S: Balenciaga var tidlig ute med sin versjon av den «stygge», klumpete joggeskoen. Foto: Getty Images

Balenciaga, Gucci og Vetements kan smile hele veien til banken.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Nettstedet Lyst er moteverdens svar på tjenester som Prisjakt og Prisguiden. De selger ikke klær direkte, men lar brukere søke opp hvilke butikker som har plaggene de ønsker seg inne, og hvor de får den beste prisen. Hvert kvartal publiserer Lyst en liste over merkene det søkes mest etter, og for tredje gang på rad kommer Balenciaga ut som vinneren.

Under Demna Gvsalias ledelse har Balenciaga pumpet ut både romslige dresser og fargerikt sportstøy. Mest oppmerksomhet har de kanskje fått for sine versjoner av den «stygge» joggeskoen, den nærmest alltid utsolgte «Triple S».

KLÆR

Klumpete joggesko er det kuleste du kan ha på føttene nå

Beholder plassen

GUCCI GANG: Designer Alessandro Michele og merkets største ambassadør, Jared Leto. Foto: Getty Images

Akkurat som Balenciaga beholder Gucci sin plass på listen, som det nest mest populære merket. Ifølge Lyst er det imidlertid ting som tyder på at merket er på vei ned i popularitet. Alessandro Micheles blomstrete plagg har skaffet Gucci en markedsverdi på rundt 6.4 milliarder dollar. Noen nød lider de neppe, i hvert fall ikke når vi legger til at både Gucci og Balenciaga er eid av samme selskap.

Vill visning: Gucci sendte modeller ned catwalken med løse hoder

På siste «pallplass» finner vi nok et Demna Gvsalia-produkt. Mannen som leder Balenciaga var også med på å grunnlegge franske Vetements.

HELLIG GRAL: DHL-trøyene fra Vetements blant merkets mest populære plagg, og nærmest umulig å få tak i. Foto: Getty Images

Vetements jobbet seg til topps i rekordfart, og har etablert seg som et av de mest «hypede» merkene på markedet. Det var nok også store deler av grunnen til at Gvsalia fikk sjansen i Balenciaga – merket som nå topper listen.

NYHETER

«It-jeans» med glidelås i rumpesprekken

Ny stjerne

En annen som skjøt til topps i voldsom fart, var Off White, under Virgil Ablohs ledelse. Merket hoppet fra 34. til 3. plass på ett kvartal, ifølge britiske GQ, men har nå falt én plassering.

TIL LOUIS VUITTON: Med tanke på hvor glad Virgil Abloh er i å trykke Off-Whites logo på plaggene han designer, er det kanskje ikke så rart at han nå skal jobbe for Louis Vuitton. Foto: Getty Images

Ablohs utviklingskurve minner mistenkelig om nevnte Demna Gvsalias. Etter å ha ledet et «gatemote»-merke til topps, får han nå sjansen i sjefsstolen hos Louis Vuitton. Den franske giganten er ikke engang blant topp ti på Lysts liste, og håper nok at Abloh vil gi samme effekt som det Balenciaga opplevde med Gvsalia.

Mens Kanye Wests Yeezy sniker seg inn på en niendeplass, glimrer giganter som Saint Laurent og Burberry med sitt fravær. Sistnevnte har imidlertid sikret seg tidligere Givenchy-designer Riccardo Tisci, i et håp om å kapre nye markeder.

Designer-karusellen blant de store motehusene kan få mye å si for hvordan listen vil se ut fremover. Hverken Berluti eller Dior er å finne blant de mest populære, men med henholdsvis Kris van Assche og Kim Jones som sjefsdesignere, kan det fort endre seg. Jones kommer rett fra en suksessrik periode i Louis Vuitton, mens van Assche har erfaring fra både Yves Saint Laurent og Dior Homme – under Hedi Slimanes ledelse. Slimane kan selv kjempe seg inn på topplisten, med sin nye herrekolleksjon for franske Céline.

Dette er de ti mest populære merkene:

1. Balenciaga
2. Gucci
3. Vetements
4. Off-White
5. Stone Island
6. Givenchy
7. Moncler
8. Dolce & Gabbana
9. Yeezy
10. Valentino

Publisert:

Finn mer innhold om: