«Annijor» viste puppene på rød løper: – Har alltid vært på usikker på meg selv

VAR USIKKER: Blogger Anniken Englund Jørgensen, også kjent som Annijor, brukte to måneder på å samle mot til å gå med dette antrekket på Universals sommerfest. Foto: FRODE HANSEN, VG

Anniken Jørgensen (22) dukket opp med en helt gjennomsiktig topp på kjendisfest torsdag, for å sende ut et budskap om kropp og utseende.

Publisert:

– Jeg har alltid syntes at det er vanskelig å dra på slike ting, på grunn av all oppmerksomheten. Jeg tror aldri jeg blir vant til det, sier Anniken Englund Jørgensen, da VG møter henne på Universals sommerfest i Oslo torsdag.

Toppbloggeren fra Drammen, som går under kallenavnet Annijor, har hele tiden vært svært åpen overfor leserne sine om ulike problemer. I 2015 snakket hun ut i VG om hvordan hun ble syk av kjærlighetssorg, og til høsten debuterer hun som forfatter med en bok om samme tema.

Hun har også slitt med sosial angst og problemer med selvtilliten, noe hun nå valgte å ta et oppgjør med.

– I dag var det spesielt vanskelig, fordi jeg viser puppene mine. Men dette er noe jeg står for, sier hun.

BLOGGKOLLEGER: Anniken Jørgensen og Kristine Ullebø er begge toppbloggere, og blant hovedpersonene i TV 2-programmet «Bloggerne». Her på Universals sommerfest i Oslo. Foto: FRODE HANSEN, VG

– Ingen skal kategorisere kroppen min

Hun forteller at hun brukte to måneder på å manne seg opp til å gå med antrekket, og at vennene hennes har argumentert både for og imot.

– Det handler mest om at ingen skal kategorisere meg, og si om jeg har en fin eller en stygg kropp. Mange vil vel si at siden jeg er slank så har jeg ingen problemer, men det har jeg. Men man må bare elske seg selv og stå for hvordan man ser ut.

NYHETER

– Føler ikke jeg deler så mye

Tidligere i dag la hun ut et bilde av antrekket på Instagram, hvor hun forklarte at hun hele livet har vært usikker på seg selv.

– La oss be for at jeg ikke går i bakken av angst. I dag setter jeg et standpunkt. For meg selv, skriver hun under bildet.

NYHETER

Annijor er Norges best kledde kvinne

– Har alltid hatt et oppmerksomhetsbehov

– Hadde Instagram tatt ned bildet mitt i dag hadde jeg tatt opp en liten kamp, ler Jørgensen.

Hun forteller at det har vært mye i barndommen hennes som ikke har vært som det skulle, og at dette fortsatt preger selvbildet hennes den dag i dag.

– Man får innoversyn når folk peker og sier hva som er galt med deg. Da begynner man også å kritisere seg selv – noe jeg har gjort.

– Man ber vel litt om å få oppmerksomhet når man blogger?

– Ja, jeg har jo et oppmerksomhetsbehov. Det har jeg alltid hatt, sier Jørgensen.

– Men grunnen til at jeg har fortsatt å blogge er at jeg får utrolig mange tilbakemeldinger av folk som sier at jeg har hjulpet dem gjennom forskjellige ting – og de har jo hjulpet meg like mye! Takket være det har jeg ikke følt meg alene.

Se toppbloggerens beste budsjett-tips:

Publisert: