Kjendisdesigner bruker farsarven på skattegjeld

KJENDISDESIGNER: Kjell Nordström har i flere år vært kjent som designer i Norge. Her er han på en demonstrasjon mot pelsdyrnæringen og mot bruk av pels i Oslo vinteren 2013. Foto: Eivind Griffith Brænde / VG
KJENDISDESIGNER: Kjell Nordström har i flere år vært kjent som designer i Norge. Her er han på en demonstrasjon mot pelsdyrnæringen og mot bruk av pels i Oslo vinteren 2013. Foto: Eivind Griffith Brænde / VG

Kjell Nordstrøm (51), bedre kjent som kjendisdesigneren Baron von Bulldog, brukte deler av farsarven til å betale skattegjeld til kemneren.

Det kom frem i skiftesamlingen i Oslo tingrett torsdag formiddag.

VG har tidligere skrevet at den kjente klesdesigneren ogstylisten gikk konkurs på grunn av ubetalt restskatt og forskuddsskatt på til sammen 1.358.892 kroner.

Nordstrøm har erkjent gjelden, og samarbeider for tiden med advokat og bostyrer Fredrik Astrup Borch for å finne en måte å gjøre opp for seg.

- Det er et veldig greit og enkelt konkursbo, og han opptrer meget ryddig overfor meg som bostyrer, understreker Borch til VG.

I skiftesamlingen opplyste Borch at deler av skattegjelden er blitt nedbetalt etter at Nordstrøm arvet penger fra sin far.

- Forsøksvis har han betalt noe, men på langt fra klart å få den ned. Senest i fjor brukte han betydelig deler av denne arven til å dekke opp deler av skattegjelden, sa bostyrer i Oslo tingrett torsdag.

Dette er annnen gang Nordstrøm går konkurs, ifølge bostyrer.

VG prøvde å få en kommentar fra Nordstrøm i retten. Men han ønsker ikke å uttale seg om saken.

Konkurssaken i Oslo tingrett er ikke den eneste rettslige saken 51-åringen må forholde seg til om dagen.

I skiftesamlingen kom det også frem at Nordstrøm er ventet å få et erstatningsbeløp etter å ha blitt påkjørt av en bilist for en tid siden. Hele eller deler av dette beløpet skal gå til å dekke designerens skattegjeld.

- Nordstrøm fikk varige skader i sin høyre arm. Dette har betydning for å utøve skredderyrket, sa bobestyreren.

Konkurssaken og trafikkulykken, som skjedde for to år siden, har Nordstrøm også omtalt om på sin åpne Facebook-profil.

- Jeg ber om forståelse for at så lenge disse 2 sakene er under rettslig behandling, så hverken kan, får eller vil jeg uttale meg om detaljene i disse sakene, og jeg ber også om hensyn til at jeg helst vil slippe forholde meg til rykter og spekulasjoner, skriver han, og legger til:

- Livet går videre, og jeg har ikke tenkt å sette meg ned og bli ett offer, for hverken det ene eller det andre. Jeg har hjelp av to meget flinke advokater, og ser lyst på fremtiden.

Bostyrer opplyser at Nordstrøm også regner med å få fremtidige inntekter, etter at han ligger an til å få et designoppdrag i forbindelse med en ny norsk spillefilm.

Han har også startet et selskap sammen med designer Tina Haagensen.

- Med vårt AS TEAM NORDSTRÖM/HAAGENSEN fortsetter vi å skape kostymer for både film, teater, artister og reklame. Vi er allerede i gang med neste film, skriver klesdesigneren på Facebook.

Kjell Nordstrøm ble kjent for det norske folk da han i 2004 lanserte kleskolleksjonen «Behn og Bulldog» sammen med Ari Behn.

Han ble også kåret til årets designer under Oslo Fashion Awards i 2005.

I 2009 ble det kjent at Nordstrøm ønsket å begrave merkenavnet Baron von Bulldog til fordel for sitt nye «Dobbermann»-konsept.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?