Rihanna beklager til sine muslimske fans

FÅR KRITIKK: Designer og artist Rihanna legger seg flat etter musikkbruk i eget moteshow. Foto: Danny Moloshok/Reuters.

Popstjernen og designeren (32) har fått kritikk i sosiale medier etter at et utdrag fra en hellig muslimsk tekst ble spilt av under undertøyshowet hennes.

MinMote
Publisert:

Av: Henrik Røyne

– Jeg vil gjerne takke det muslimske fellesskapet for å ha pekt på en enorm tabbe som ubevisst var fornærmende i Savage x Fenty-showet vårt, skriver Rihanna i en beklagelse på Instagram.

I forrige uke arrangerte hun et ellevilt moteshow for å vise frem undertøysmerket sitt Savage x Fenty. På listen over bidragsytere hadde hun med seg andre store navn som blant annet Lizzo, Travis Scott, Rosalia og Bella Hadid.

NYHETER

Se bildene fra showet her!

Under en av opptredenene i showet spilte de av sangen «Doom» av Coucou Chloe, som har samplet opplesningen av en muslimsk Hadith, som vil si ord fra profeten Muhammed, noe som har fått enkelte muslimer til å reagere på sosiale medier.

Innrømmer å ha vært uansvarlig

– Vi forstår at vi har såret mange av våre muslimske brødre og søstre, og jeg er utrolig motløs på grunn av dette, skriver artisten.

– Jeg leker ikke med noen form for respektløshet mot gud eller noe annen religion, og derfor var bruken av sangen i prosjektet vårt fullstendig uansvarlig, legger hun til i beklagelsen.

VILLE SPRE GLEDE: Rihanna sa at hun håpet det nye undertøysshowet ville skape glede. Nå legger hun seg flat. Foto: Dennis Leupold/Savage X Fenty via AP/NTB.

Fra dristig til designer: Se Rihannas ville stilutvikling

Artisten bak sangen som ble brukt, Coucou Chloe, har også beklaget for å ha samplet den muslimske teksten, og annonserte nylig på Twitter at sangen kommer til å fjernes fra alle strømmingsplattformer.

– Jeg tar fullt ansvar for det faktum at jeg ikke hadde undersøkt hva ordene betydde, og vil gjerne takke de som har tatt seg tid til å forklare dette til meg, skriver hun.

LEGGER SEG FLAT: Rihanna la ut en lang unnskyldning på Instagram etter moteshowet hennes i forrige uke. Foto: Skjermdump/Rihanna/Instagram.

Har fått mangfold-ros

Til tross for den nylige kritikken har moteshowet også blitt hyllet for å fremme mangfold, blant annet for å ha brukt modeller med forskjellig etnisitet, alder og størrelse.

NYHETER

Rihanna: – Bruker meg selv som «muse»

Forrige gang Rihanna arrangerte moteshow delte hun blant annet scene med den norske danseren Mona Berntsen, som i tillegg har opptrådt med Justin Bieber og Justin Timberlake tidligere.

– Hele prosjektet handlet om å hylle kvinner og mangfold, så det å være en del av en gjeng med så forskjellige bakgrunner som nå gikk sammen for noe mye større enn oss selv var utrolig fint, sa Berntsen til MinMote den gang.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.