Britiske aviser om dronningens detalj: – Absolutt et stikk mot Trump

PÅ BESØK: Her er president Donald Trump utenfor Windsor slott. Han fulgte stort sett etter dronning Elizabeth. Foto: AFP.

En fiffig detalj i dronningens antrekk skaper nå spekulasjoner om dronning Elizabeth (92) kom med en stille protest mot president Trump (72).

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Under president Donald Trumps besøk i England, som ble møtt med massive protester, hadde han audiens hos dronning Elizabeth.

Om man ser ekstra nøye etter på dronningens antrekk dagen før Trump-møtet kan man legge merke til en liten detalj.

Da Trump landet i England hadde nemlig dronningen på seg en brosje hun fikk av USAs tidligere president Barack Obama og førstedame Michelle Obama da de besøkte England i 2011.

MED OBAMA-BROSJE: Under et møte med erkebiskopen av Canterbury og stor-imamen ved Al Azhar, Sheikh Ahmad Al-Tayeb, hadde dronningen på seg en brosje hun fikk av ekteparet Obama. Foto: Reuters.
NYHETER

Melania Trump i kjole til 60.000 på NATO-møte

Brosjen er i 14 karat gult gull, og kalles «American State Visit Brooch». Brosjen er laget på 50-tallet og er formet som en liten, grønn blomst og er pyntet med diamanter og moss agat.

Brosjen skal ifølge Politico være håndplukket av ekteparet Obama.

MED OBAMAS OG OBAMA-BROSJE: Dronningen brukte gaven hun fikk under en middag i forbindelse med statsbesøket. Foto: AP.

En rekke britiske aviser spekulerer nå på om dette var dronningens måte å komme med et stikk mot president Trump.

– Gjorde dronningen narr av Trump med denne brosjen?, spør avisen The Independent seg.

– Sendte dronningen skjulte beskjeder til Donald Trump via brosjene sine? Absolutt, slår The Guardian fast.

Dronningen bruker ofte forskjellige typer brosjer, og nå spekuleres det altså på hvorfor hun tok i bruk nettopp denne brosjen da Trump ankom England.

TE FOR TRE: Her er Melania Trump, dronning Elizabeth og president Donald Trump klare for afternoon tea på Windsor slott. Foto: Reuters.

Under Trumps audiens hos dronningen så de først på æresoppstillingen og en militæroppvisning før de hadde «afternoon tea» sammen med Melania Trump.

Under møtet har Trump fått kritikk av etikette-eksperter på at han ikke alltid holdt seg bak dronningen.

KLÆR

FØRSTEDAMENS JAKKEVALG VEKKER OPPSIKT

Under Trumps besøk i England brukte dronningen også to andre brosjer, en som er en gave fra Canada, og en tredje brosje som ble laget til hennes mor da kong George døde.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.