Simpsons tok over catwalken hos Balenciaga

KUL KAR: Hadde du ventet å se Homer Simpson på catwalken?

D’oh! Er dette sesongens mest uventede catwalk? Motefolket tar i hvert fall av på Instagram.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Det var en uventet familie som stjal showet under luksusmotehuset Balenciagas visning under moteuken i Paris. Vi er vant til at Hadid-søstrene gå side om side, men nå var det familien Simpson som ble modellnavnene på alles lepper.

Det var laget en egen ti minutter lang Simpsons-episode, hvor Marge Simpson får utlevd sin indre Balenciaga-drøm etter at Homer har glemt bursdagen hennes. Et helt designerteam flys til Springfield, og innbyggerne blir tatt med tilbake til Paris for å gå på catwalken. På første rad sitter tegnede kjendiser som Kim Kardashian, Kanye West og Justin Bieber.

At pubeier Moe Szyslak skulle inspirere oss til å ville ha en rett, beige kåpe med store skuldre hadde vi ikke helt sett for oss, men så er ikke Balenciaga-sjef Demna Gvasalia helt som alle andre. Dette er ikke første gang han overrasker med sine plagg og visninger. Sjefen selv dukker også selvfølgelig opp i tegnet versjon i filmen. Hans design har tidligere blitt omtalt som svært avantgarde, altså kunstnerisk og nyskapende.

A post shared by Human Space Magazine️ (@humanspace.magazine)

Ikke uventet lar ikke reaksjonene vente på seg i sosiale medier. Grepet blir allerede omtalt som grensesprengende og ikonisk – og motefolket ser ut til å være begeistret da visningen sprer seg som ild i tørt gress.

– Dette showet var episk, skriver Pernille Teisbæk på sin Instagram-story og legger til:

– Så briljant! Jeg får ikke nok, og elsket alt!

NYHETER

Derfor er dette overalt i Insta-feeden din

«The Simpsons» er en animert TV-komedie som handler om familien Simpson. Serien er en av verdens mest populære, og har gått på skjermen i 33 sesonger i 707 episoder. Balenciaga-sjef Gvasalia skal ha vært fan av serien siden han var barn, ifølge The Guardian.

Men visningen var ikke bare sentrert rundt «The Simpsons». Gjestene var invitert til visningen i et knallrødt rom, hvor de fikk se antrekkene i kolleksjonen for våren og sommeren 2022 på den røde løperen. Norske Inti Wang var igjen blant modellene.

Wang var kledd opp i en stor blazer og spisse lakksko.

Inti Wang for Balenciaga.
FLAMMET: Modell Natalia Vodianova var hentet inn til visningen.
GLINSET: I tegnefilmen ble Marge Simpson kledd opp i en stor gullkjole. På catwalken ble denne store sølvkjolen vist.

I det røde rommet var også Vogue-redaktør Anna Wintour, rapper Cardi B og Naomi Campbell, for å nevne noen.

KJENT LOOK: Anna Wintour på Balenciaga-show. Solbrillene var selvfølgelig med.
PAR: Cardi B og Offset kom sammen til Balenciaga-visningen.
IKON: Naomi Campbell hadde kledd seg i oversized dress.
RASK: Formel 1-sjåfør Lewis Hamilton var på plass under visningen.
HEFTIGE SKO: Elliot Page på den røde løperen.

Det er ikke første gang designer Demna Gvasalia og Balenciaga provoserer med uvanlige og rådyre produkter. Husker du Ikea-pose-vesken og bilmatte-skjørtet?

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.