Thierry Mugler er død

DØD: Designer Thierry Mugler.

Den franske designeren er død, 73 år gammel.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

– Vi er knust over å måtte kunngjøre bortgangen til Mr Manfred Thierry Mugler søndag 23. januar 2022, skriver motehuset Mugler på på designerens offisielle Facebook-konto.

Han omtales som en «visjonær med en fantasi som ga folk over hele verden styrken til å være dristigere og drømme større hver dag».

GLANSDAGENE: Thierry Mugler etter endt motevisning i 1999.
NYHETER

André Leon Talley er død

Allerede som 20-åring flyttet Mugler fra Strasbourg til Paris og startet sitt eget merke «Cafe de Paris». Året etter ble merket vi kjenner i dag etablert, Thierry Mugler. Noen kjenner ham kanskje gjennom hans fantasifulle design, mens andre har kanskje hatt hans populære parfyme «Angel» stående i baderomshyllen.

Designeren skulle denne uken kunngjøre nye samarbeid, opplyser hans agent Jean-Baptiste Rougeot til nyhetsbyrået AFP.

Haute couture-designeren Mugler er kjent for sine iøynefallende design. Design som ofte faller i smak hos verdens største kjendiser. Muglers design fikk en skikkelig oppsving etter at Kim Kardashian trykket hans design til sitt bryst. Til flere anledninger valgte hun både spesialdesign og kreasjoner fra Muglers arkiv.

Hvem kan vel glemme da Kim Kardashian møtte opp i sin åletrange «second skin»-kjole med glitrende detaljer på Met-gallaen i 2019?

Eller hva med da Cardi B stjal Grammy-showet iført denne uforglemmelige kreasjonen? Det var ingen tvil om at fotografene på den røde løperen fikk i gang blitsregnet da rapperen ankom prisutdelingen.

Flere kjendiser har også kommentert designerens bortgang. Diana Ross tok til Twitter for å dele noen ord: «Jeg vil savne deg, Thierry Mugler. Dette var en fantastisk tid i livene våre», skriver Ross og legger til et bilde av de to.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: