Mystisk, norsk jakke dukket opp på luksusvisning

MANGE SPØRSMÅL: Balenciaga eller Helly Hansen? Denne svarte parkasen med Helly Hansen-logoer dukket opp på Balenciagas couture-visning.

Det norske friluftsmerket vil ikke kommentere saken.

Malin Gaden
Publisert:

Verdens største stjerner har strømmet til motehovedstaden Paris for å se på sesongens couture-kolleksjoner. Og disse kolleksjonene er noe helt for seg selv. De er ofte mer iøynefallende og ekstravagante. Det er heller ikke kolleksjoner som er så lett å få tak i, og ofte produseres det ikke mange av disse plaggene.

Balenciaga er blant de store motehusene som har vist frem sin couture-kolleksjon i Paris, og den vekket oppsikt på flere måter. Ikke bare fordi stjerner som Kim Kardashian og Nicole Kidman befant seg på catwalken, men det gjorde også det norske stjerneskuddet Inti Wang. Les mer om det her.

Men Norge var faktisk representert på en annen måte under denne storslåtte visningen også.

Balenciaga couture

Vil ikke kommentere

Ned catwalken, blant en rekke modeller kledd i masker, kom det nemlig en aldri så liten jakke fra det norske friluftsmerket Helly Hansen. Jakken, som hadde blitt stylet i en ton i ton-stil med matchende bukse og sko, så ut som en klassisk vinterjakke med litt pjusk i kantene.

Du kan se jakken komme ned catwalken i videoen over fra 5:05.

Hverken Balenciaga eller Helly Hansen har lagt ut noe informasjon angående jakken i sosiale medier.

Er det et samarbeid? Har Balenciaga stjålet en Helly Hansen-jakke og vist den frem for verdens største kjendiser? Har de vært på bruktshopping og kikket etter skatter? Sender Helly Hansen gamle klær til Balenciaga, som deretter gjør dem couture-verdig?

MYSTISK DESIGN: Balenciaga-designer Demna Gvasalia tok i bruk en Helly Hansen-jakke i sin couture-visning. Nå lurer flere på – MinMote inkludert – om de to merkene samarbeider på noe vis.

Spørsmålene er mange, og det skulle vise seg å ikke være så lett å få svar på dem. Men du skal ikke se bort ifra at det er sistnevnte spørsmål som kan være det rette å stille.

Vogue er blant dem som har skrevet om visningen i etterkant, og her nevnes det at Balenciaga har tatt i bruk originale plagg som har fått et nytt uttrykk, eller «upcycled originals», som de skriver.

MinMote har vært i kontakt med en rekke mennesker som jobber for Helly Hansen. Etter hva MinMote erfarer er det ikke et designsamarbeid i vente mellom merkene. Kristoffer Ulriksen, Category Managing Director i Helly Hansen, ønsker ikke å kommentere hvordan deres jakke havnet hos et av verdens mest kjente luksusmotehus.

Ung skredder står bak

Demna Gvasalia er Balenciagas designer, men for å skape disse 59 antrekkene, og alle antrekkene til de andre kolleksjonene, får han hjelp av flere talentfulle skreddere. En ung skredder var navn Lisa er blant dem. Etter endt couture-visning la hun ut en post på sin Instagram-konto under brukernavnet @lisathev, hvor hun kunne fortelle at det er hun som har laget jakken.

Hun skriver også at hun er veldig takknemlig for muligheten og at hendene hennes er «blitt knust i timevis av nåler», men at alt var verdt det.

Hun har også delt et bilde av seg selv og Demna Gvasalia, hvor hun takker Balenciaga-designeren.

Til informasjon: Hverken skredderen Lisa eller Balenciaga har svart på MinMotes henvendelser rundt saken.

Jakken fra Helly Hansen forblir mystisk i denne omgang. Men det er bare å holde øynene oppe for norsk friluftstøy på couture-catwalken fremover. Hvem vet hva som kommer til å dukke opp der? Bergans hos Chanel?

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: