Tom Daley om strikke-interessen: – Har hjulpet meg så mye

STRIKKE-FAN: Tom Daley liker å koble av med strikking, og tar det gjerne med seg på OL-stadion.

Kanskje Tom Daley (27) er inne på en suksess(strikke)oppskrift?

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Tom Daley har i en årrekke vært blant verdens beste stupere. Nylig sikret han sitt første og etterlengtede OL-gull i 10 meter synkronstup, i det som er hans fjerde OL.

Men det er ikke bare OL-gull Daley har fått oppmerksomhet for under årets olympiske leker, og han mener den nye interessen kan ha hatt en finger med i spillet.
På tribunen blir han nemlig ofte sett med strikketøy, og på Instagram han strikkekontoen hans @madewithlovebytomdaley fått massiv oppmerksomhet.

Han mener at nettopp håndarbeid har hjulpet ham på veien til medalje.

– Å lære og strikke og hekle har hjulpet meg så mye under de olympiske lekene, skrev han dagen etter at gullmedaljen var sikret.

BARE EEEEN RUNDE TIL: Tom Daley sitter på tribunen og strikker på det som ser ut som en skikkelig OL-genser under en stupekonkurranse.
GJØR DET SELV

Slik gjorde pandemien oss mer kreative

På Instagram deler Daley bilder av sine strikke- og hekleprosjekter til sine 475.000 følgere. Det er ofte fargerike gensere, jakker og andre gøyale prosjekter som han enten bruker selv eller gir bort til andre. På kontoen forteller han også litt om interessen for håndarbeid.

– Jeg startet med hekling og strikker under lockdown, og har vært hektet siden, skriver han.

Fersk gullgutt: − JEG ER EN HOMOFIL MANN OG OGSÅ OLYMPISK MESTER

Så er det vel bare å håpe at han ikke får *trommevirvel* OL-floke på tråden.

Som en liten bonus på tampen, her en video av pungen han strikket til OL-medaljen sin:

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.