Overrasket på den grønne løperen

STRÅLER: Prins William og hertuginne Kate møtte begge opp i antrekk de har brukt tidligere.
STRÅLER: Prins William og hertuginne Kate møtte begge opp i antrekk de har brukt tidligere. Doug Peters / Doug Peters

Både kongelige og stjerner gikk for gjenbruk under klimaprisutdeling.

Prins William (39) og hertuginne Kate (39) strålte på den grønne løperen under klimaprisutdelingen Earthshot, som gikk av stabelen denne helgen.

Dette var prisutdelingens debut, og den skal deles ut årlig fra 2021 til 2030 til fem vinnere som bidrar til løsninger som hjelper miljøet i en vesentlig grad.

Gjestene ble bedt om å ikke fly til utdelingen, samt tenke på miljøet når de valgte antrekkene sine. Det skriver den britiske avisen The Mirror. Derfor var det passende at hertugparet gikk for gjenbruk.

Prins William overrasket med en grønn blazer i velur, som han kombinerte med en pologenser under. Dette skiller seg veldig ut fra de formelle dressene vi er vant til å se ham i under slike begivenheter.

OVERRASKER: Pologenser og grønn velur-blazer er ikke noe vi er vant til å se Pris William kledd i.
OVERRASKER: Pologenser og grønn velur-blazer er ikke noe vi er vant til å se Pris William kledd i. Yui Mok / PA Wire
GULLDETALJER: Den flagrende Alexander McQueen-kjolen kledde godt et stramt belte i gull.
GULLDETALJER: Den flagrende Alexander McQueen-kjolen kledde godt et stramt belte i gull.Yui Mok / PA Wire

Hertuginne Kate hadde på seg en Alexander McQueen-kjole, som hun også brukte på BAFTA-gallaen i 2011. For anledningen hadde hun kun byttet ut beltet og smykkene, men kjolen holdt seg like godt ti år senere.

FOR TI ÅR SIDEN: Slik stylet hertuginne Kate  Alexander McQueen-kjolen under BAFTA-gallaen for ti år siden.
FOR TI ÅR SIDEN: Slik stylet hertuginne Kate Alexander McQueen-kjolen under BAFTA-gallaen for ti år siden. Chris Pizzello / AP

Kreativt på den grønne løperen

Prinsen og hertuginnen var i godt selskap under prisutdelingen. Blant gjestene var David Attenborough, Ed Sheeran, Emma Watson og afrobeat-stjernen Yemi Alede.

BRUDEKJOLE: Harry Potter-stjernen Emma Watson hadde på seg en kjole som var laget av ti brukte brudekjoler, kjøpt på gjenbrukskjeden Oxfam.
BRUDEKJOLE: Harry Potter-stjernen Emma Watson hadde på seg en kjole som var laget av ti brukte brudekjoler, kjøpt på gjenbrukskjeden Oxfam.Dominic Lipinski / PA Wire
GLEDELIG GJENSYN: Emma Thompson fortalte at hun faktisk hadde på seg samme antrekk som da hun og prins William sist så hverandre.
GLEDELIG GJENSYN: Emma Thompson fortalte at hun faktisk hadde på seg samme antrekk som da hun og prins William sist så hverandre. Dominic Lipinski / PA Wire
DRAMATISK: Artist Yemi Alede i spesialdesignet kjole med langt slep.
DRAMATISK: Artist Yemi Alede i spesialdesignet kjole med langt slep. Scott Garfitt / AP
FARGEGLAD: David Oyelowo i en fargesterk dress. Her sammen med sin kone Jessica Oyelowo.
FARGEGLAD: David Oyelowo i en fargesterk dress. Her sammen med sin kone Jessica Oyelowo.Dominic Lipinski / PA Wire
SCENEANTREKK: Ed Sheeran gikk for en rustrød jakke på scenen.
SCENEANTREKK: Ed Sheeran gikk for en rustrød jakke på scenen. Yui Mok / PA Wire
MATCHY-MATCHY: Programleder Dermot O'Leary matchet sin norske kone, regissør Dee Koppang, i svarte dresser.
MATCHY-MATCHY: Programleder Dermot O'Leary matchet sin norske kone, regissør Dee Koppang, i svarte dresser.Doug Peters / Doug Peters
GLITRENDE: Ekteparet Dani Alvez and Joan Sanz gikk begge for paljetter på den grønne løperen. Hun i rosa bandeau-kjole, mens han gikk for sort dress med innslag av sølv.
GLITRENDE: Ekteparet Dani Alvez and Joan Sanz gikk begge for paljetter på den grønne løperen. Hun i rosa bandeau-kjole, mens han gikk for sort dress med innslag av sølv. Doug Peters / Doug Peters
ENGASJERT: Den verdensberømte programlederen og miljøaktivisten var ikledd en sort dress da han talte til salen fra podiet.
ENGASJERT: Den verdensberømte programlederen og miljøaktivisten var ikledd en sort dress da han talte til salen fra podiet. Yui Mok / PA Wire
HVIT DRESS: Programleder Clara Amfo valgte en klassisk hvit dress med en vri! Den hadde nemlig innslag av vestafrikansk Kente-stoff.
HVIT DRESS: Programleder Clara Amfo valgte en klassisk hvit dress med en vri! Den hadde nemlig innslag av vestafrikansk Kente-stoff. Yui Mok / PA Wire
KLASSISK: Den egyptiske fotballspilleren Mohamed Salah gikk for sort smoking og sløyfe. Jakken hadde innslag av velur på kragen, som ble et naturlig blikkfang.
KLASSISK: Den egyptiske fotballspilleren Mohamed Salah gikk for sort smoking og sløyfe. Jakken hadde innslag av velur på kragen, som ble et naturlig blikkfang. NEIL HALL / EPA

Hvordan var din opplevelse i dag?