Overrasket på den grønne løperen

STRÅLER: Prins William og hertuginne Kate møtte begge opp i antrekk de har brukt tidligere.

Både kongelige og stjerner gikk for gjenbruk under klimaprisutdeling.

Penny Wayne Claire Kembba
Publisert:

Prins William (39) og hertuginne Kate (39) strålte på den grønne løperen under klimaprisutdelingen Earthshot, som gikk av stabelen denne helgen.

Dette var prisutdelingens debut, og den skal deles ut årlig fra 2021 til 2030 til fem vinnere som bidrar til løsninger som hjelper miljøet i en vesentlig grad.

Gjestene ble bedt om å ikke fly til utdelingen, samt tenke på miljøet når de valgte antrekkene sine. Det skriver den britiske avisen The Mirror. Derfor var det passende at hertugparet gikk for gjenbruk.

Prins William overrasket med en grønn blazer i velur, som han kombinerte med en pologenser under. Dette skiller seg veldig ut fra de formelle dressene vi er vant til å se ham i under slike begivenheter.

OVERRASKER: Pologenser og grønn velur-blazer er ikke noe vi er vant til å se Pris William kledd i.
GULLDETALJER: Den flagrende Alexander McQueen-kjolen kledde godt et stramt belte i gull.

Hertuginne Kate hadde på seg en Alexander McQueen-kjole, som hun også brukte på BAFTA-gallaen i 2011. For anledningen hadde hun kun byttet ut beltet og smykkene, men kjolen holdt seg like godt ti år senere.

FOR TI ÅR SIDEN: Slik stylet hertuginne Kate Alexander McQueen-kjolen under BAFTA-gallaen for ti år siden.

Kreativt på den grønne løperen

Prinsen og hertuginnen var i godt selskap under prisutdelingen. Blant gjestene var David Attenborough, Ed Sheeran, Emma Watson og afrobeat-stjernen Yemi Alede.

BRUDEKJOLE: Harry Potter-stjernen Emma Watson hadde på seg en kjole som var laget av ti brukte brudekjoler, kjøpt på gjenbrukskjeden Oxfam.
GLEDELIG GJENSYN: Emma Thompson fortalte at hun faktisk hadde på seg samme antrekk som da hun og prins William sist så hverandre.
DRAMATISK: Artist Yemi Alede i spesialdesignet kjole med langt slep.
FARGEGLAD: David Oyelowo i en fargesterk dress. Her sammen med sin kone Jessica Oyelowo.
SCENEANTREKK: Ed Sheeran gikk for en rustrød jakke på scenen.
MATCHY-MATCHY: Programleder Dermot O'Leary matchet sin norske kone, regissør Dee Koppang, i svarte dresser.
GLITRENDE: Ekteparet Dani Alvez and Joan Sanz gikk begge for paljetter på den grønne løperen. Hun i rosa bandeau-kjole, mens han gikk for sort dress med innslag av sølv.
ENGASJERT: Den verdensberømte programlederen og miljøaktivisten var ikledd en sort dress da han talte til salen fra podiet.
HVIT DRESS: Programleder Clara Amfo valgte en klassisk hvit dress med en vri! Den hadde nemlig innslag av vestafrikansk Kente-stoff.
KLASSISK: Den egyptiske fotballspilleren Mohamed Salah gikk for sort smoking og sløyfe. Jakken hadde innslag av velur på kragen, som ble et naturlig blikkfang.
Publisert: