Stjernefotograf Terry O'Neill (81) er død

DØD: Kjendisfotograf Terry O'Neill har tatt bilde av en rekke berømte stjerner i løpet av sin karriere. Foto: Richard Gray/PA Photos

Den populære fotografen ble kjent etter sitt arbeid med The Beatles og Rolling Stones.

Rano Tahseen
Publisert:

Terence «Terry» O’ Neill døde av prostatakreft i sitt hjem lørdag kveld, melder The Daily Mail. Den ikoniske fotografen døde etter å ha vært syk med prostatakreft i flere år.

– Det er med et tungt hjerte at Iconic Images kunngjør bortgangen til Terence «Terry» O’ Neill, bekrefter direktør Ellie Brown for Iconic Images.

O’ Neill ble 81 år gammel.

Han var tidligere gift med Faye Dunway. De ble gift i 1983 og skilt i 1986. De fikk sammen sønnen Liam i 1980.

Les intervju med O'Neill fra 2016 på VG+: Terry O'Neill forandret kjendisfotografiet

GIFT: O'Neill var gift med skuespiller Faye Dunway i tre år på åttitallet. Her fra en utstillingsåpning i 1986 hvor O'Neills bilder ble utstilt.

– Alle som var heldige nok til å enten kjenne eller jobbe med ham, kan bekrefte hans raushet og beskjedenhet, sier Brown.

Terry O’ Neill har hatt en suksessfull karriere over 60 år, hvor han har fotografert profilerte mennesker som Winston Churchill, Nelson Mandela, David Bowie, The Beatles, Amy Winehouse, Elton John og Elizabeth Taylor.

KJENDISER: Keith Richards var blant de mange kjendisene O'Neill fotograferte i løpet av karrieren.

– Som en av de mest ikoniske fotografene de siste 60 årene, vil hans legendariske bilder for alltid forbli i våre minner så vel som i våre hjerter og sinn, forteller hun.

Under en seremoni i Buckingham Palace i år, mottok fotografen Commander of the British Empire-prisen (CBE) for bildene han har tatt.

Publisert:

Finn mer innhold om: