Anna Wintour mener Dundas vil droppe Cavallis «waa-waa-woom»

TUNGVEKTER: Motebransjens mektigste kvinne, Anna Wintour, deler sine synspunkter på norske Dundas' tilbakekomst til Cavalli. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

MILANO (MinMote) Moteelitens nøkkelpersoner deler sine tanker om nordmannen Peter Dundas' (46) nye rolle for motegiganten Roberto Cavalli.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Via Senato, i et av luksusdistriktene i Milano, var lørdag ettermiddag fylt opp til randen av den internasjonale moteeliten. Nordmannen Peter Dundas leverte varene etter 10 år borte fra Roberto Cavalli.

Vår- og sommerkolleksjonen oste av sporty jetsett-glamour, og Dundas fikk stående applaus da han takket for visningen på catwalken.

Blant motekaoset kunne man skimte et par store, svarte solbriller kombinert av en ytterst striglet sveis. Anna Wintour – den mektige motedronningen designerne endrer kolleksjonene sine etter hvis hun ikke liker det hun ser.

- Vel, jeg har alltid vært en stor fan av arbeidet til Peter, spesielt for Pucci og for en tid tilbake da han jobbet hos Ungaro, sier hun til MinMote.

NYHETER

Wintour bidro mest i Obamas valgkamp

FAN: Anna Wintour, sjefredaktør for amerikanske Vogue siden 1988, mener Dundas vil gjøre Cavalli mer forbrukervennlig og mindre «over the top». Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Den amerikanske Vogue-redaktøren ringte nordmannen for å gratulere ham morgenen etter hans første visning for Pucci i februar i 2009. Dundas’ nye stil hos Cavalli beskriver Wintour som moderne og mer brukervennlig enn bransjen og forbrukerne har sett tidligere.

- Jeg tror vi vil oppleve den nye Cavalli-jenta som mindre «over the top» og «waa-waa-woom» som har mange har kjennskap til fra før, sier Wintour og overrasker med et forsiktig smil.

- Inspireres av det nordiske

Den anerkjente, britiske motejournalisten, Suzy Menkes, mener Peters designinspirasjon har røtter i det nordiske.

Suzy Menkes, britisk Vouge-journalist. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

- Jeg har vært veldig spent på hva Peter Dundas kom til å gjøre med motehuset Cavalli i denne omgangen. To ting er helt tydelig for meg; han har latt seg inspirere av sine nordiske røtter og sitt fantastiske sommerhus i Hellas. Han er en utrolig dyktig mann, sier Menkes til MinMote.

Les også: Denne kvinnen setter Anna Wintour i skyggen

Menkes sikter muligens til Dundas’ sporty tilnærming av kolleksjonen. Lange parkaser i oransjtoner, lyse jeans, biker-jakker og løse tanktopper i semsket skinn markerte seg blant de korte ultrafeminine kjolene.

- Jeg er en heldig mann som får komme hjem. Jeg har vært borte en stund, og men jeg har virkelig nytt tiden, og synes det er fantastisk å være tilbake, forteller Dudas selv etter moteshowet.

Nordmannen beskriver sitt nye Cavalli-design som ungt og nedtonet.

- Jeg tror den intense glamouren kan føles litt mye noen ganger, så derfor valgte jeg å lette på det til denne kolleksjonen. I tillegg ønsket jeg som designer å utforske noe jeg ikke har gjort så mye av før. Personlig ville jeg ha en forandring og en evolusjon for «The Cavalli Girl». Alle jenter fra 15-80 år vil føle seg unge, så jeg håper jeg har klart å understreke det unge preget, sier han og fortsetter:

- Jeg ville prøve å bringe tilbake den avslappede stemningen som var da Roberto startet merket. Jeans og separate plagg føles relevante akkurat nå, spesielt når jeg ser at venninnene mine kler seg slik i hverdagen.

Les også: Peter Dundas om returen til Cavalli, forholdet til Kim Kardashian og luksusstilen til Mette-Marit

MODELLVENNER: Lena Perminova og Natasha Poly var blant Peters gode venninner som gratulerte han etter showet i Milano. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Sensuelt og vilt

Det var flere Vogue-redaktører på første rad – alle gode venner og kolleger av den norske suksessdesigneren.

Vogue Japan-redaktøren Anna Dello Russo, også en av Peters venninner, beskriver designeren slik:

- Peter er en nær venn av meg, og jeg elsker han som menneske. Jeg elsker hans tilnærming til mote og måten han klarer å skape en sensuell og vill kvinne akkurat som nå. Folk elsker mote, og jeg ønsker Peter alt godt, sier Vogue Japan-redaktøren til MinMote.

- Peter er så chic

Emanuelle Alt, sjefredakør for Vogue Paris og moteikon. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Selve definisjonen på fransk nonchalanse, Emanuelle Alt, har tidligere blitt navngitt av Dudas da han fikk spørsmål om hva han så i en muse. Designeren uttalte til Vogue Australia at Alt mikser feminitet, intelligens og en god dose humor.

Alt satt ikke overraskende på første rad under lørdagens Cavalli-show. Overfor MinMote mimret Emanuelle Alt tilbake til gamle tider i paris og beskriver nordmannen som spesielt chic.

Les også: Den franske Vogue-redaktørens sikre stiltips

- Han er helt super, jeg elsker Peter. Han er jo en god venn av meg, så la oss si at jeg ikke kommer fra et helt objektivt ståsted, sier Alt og ler.

- Han er et prakteksemplar av designerne fra vår generasjon, og han elsker glamour. Vi deler nok noen gamle referanser fra fortiden og nostalgiske tider sammen i Paris. Peter har en varm personlighet og er veldig morsom. Jeg stoler på han og tror han har en lys fremtid i møte som den nye kreative direktøren for Cavalli, sier moteikonet og legger til:

- Han vil bringe den sexy og chice glamouren tilbake. Han har en veldig chic «touch» - han er en chic mann, det legger man merke til når man ser på ham.

Publisert: