Norske Harlem Alexander: Slik var det å style Victoria's Secret-englene

Underveis sa jentene til meg: "Oh yes, that's perfect. You know how to do this!" Victoria's Secret-hår er det jeg kan, sier Harlem Alexander (29) til MinMote. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Onsdag kveld var Grand Palais i Paris klargjort for verdens mest populære undertøyshow - Victoria's Secret Fashion Show. Supermodeller som Gigi og Bella Hadid, Kendall Jenner, Alessandra Ambrosio og Adriana Lima var selvsagt booket inn, men det var også den norske hårstylisten Harlem Alexander (29).

Han ble hanket inn av den anerkjente stylisten Anthony Turner til å style håret til samtlige av Victoria's Secret-englene.

– Herregud, hvor skal jeg begynne? Hele dagen var rett og slett helt sinnsyk. Lady Gaga hadde minikonsert backstage, stemningen var magisk og jeg nøt hvert sekund. Det er så deilig å være sammen med jenter som føler seg sterke og sexy, sier Harlem til MinMote.

Til vanlig jobber Harlem i Pudder Agency og på Adam og Eva på Steen og Strøm i Oslo.

VETERAN: Alessandra Ambrosio er en av merkets mest kjente undertøyengler. Her har hun fått stylet håret i klassisk Victoria's Secret-stil av Harlem. Foto: Getty Images

29-åringen forteller at han ble geleidet av sikkerhetsvakter inn til backstage-området bak catwalken før han ble tildelt egen plass.

– Akkurat da jeg snur meg rundt to sekunder etter at jeg har kommet bort til plassen min ser jeg Kendall Jenner og Gigi Hadid svirre rundt. Da merket jeg at nervene begynte å komme. Nå skjer det!

NYHETER

Gigi Hadids undertøy løsnet på catwalken

– This is perfect

Stylistene fikk et visst antall modeller de skulle style, men før Harlem visste ordet av det hadde flere av modellene bedt spesielt om å bli ordnet av den norske frisøren. Blant dem en av verdens mest kjente supermodeller, Alessandra Ambrosio.

– Alessandra satt og så på meg mens jeg stylet danske Josephine Skriver, og plutselig kom manageren hennes bort til meg og sa at Alessandra Ambrosio ville bli stylet av meg. Så kom hun bort, introduserte seg og vi fikk veldig god kjemi, sier Harlem.

GOD KJEMI: - Alessandra Ambrosio var helt rå. Vi «båndet» og fikk skikkelig god kjemi, sier Harlem til MinMote. Foto: Privat

Totalt stylet han seks modeller, deriblant Ambrosio, danske Skriver, Jasmine Tookes (som fikk bære årets Fantasy Bra til 20 millioner kroner), Lais Oliveira, Stella Maxwell og Romee Strijd.

– Jeg tror jentene merket energien min og at jeg gikk rundt og smilte hele tiden. Jeg var mest glad av alle. I tillegg tok jeg «greia» med én gang - underveis sa jentene til meg: "Oh yes, that's perfect. You know how to do this!" Victoria's Secret-hår er det jeg kan.

SISTE FINISH: Harlem gjorde siste touch up på modellenes hår før de gikk ut på catwalken. Tidligere på dagen hadde han stylet håret til Stella Maxwell (til venstre) og Jasmine Tookes (i midten). Til høyre står Adriana Lima. Foto: Getty Images

Gigi Hadid-øyeblikket

Rett før showstart ble Harlem plukket ut til å gjøre siste finish på modellene sekunder før de gikk ut på catwalken. Og møtet med Gigi Hadid ble noe han sent vil glemme.

– Plutselig stod Gigi bak meg og speilet seg, og så litt frustrert ut. Så snudde hun seg rundt og sa: "Can you please help me? Make me beautiful!" Så ordnet jeg håret hennes og rett før hun gikk ut på catwalken blunket hun til meg. Jeg tenkte bare shit, hva skjedde akkurat nå?

Men det stoppet ikke der.

DRØM I OPPFYLLELSE: Harlem har lenge drømt om å få style håret til supermodellen Gigi Hadid. Det fikk han på onsdag. Foto: Privat

– Rett etter at showet var ferdig tok Gigi tak i meg igjen og takket før hun sa: "Oh my god, you saved me!" Så begynte hun å småprate om at hun og venninne hadde latet som at de var Victoria's Secret-engler da de var elleve år, og at det var en drøm som hadde gått i oppfyllelse for henne.

MOTE

DEN TRAGISKE HISTORIEN BAK VICTORIA'S SECRET

Selv om Harlems base er i Oslo innrømmer han at han fikk mersmak på kjendisstyling i utlandet.

– Jeg må tilbake, det krysser jeg fingrene for! Jeg er fortsatt forundret over at modellene stilte seg i kø for at jeg skulle style dem. Det var en helt fantastisk opplevelse. Så hvem vet, plutselig flytter jeg til utlandet.

Publisert:

Finn mer innhold om: