I dag fyller hun 48 - se Michelle Obamas beste moteøyeblikk

Michelle Obama fyller 48 år i dag og etter over tre år som førstedame har hun skrevet seg inn i historien som et stilikon. Her er noen av hennes aller flotteste moteøyeblikk.

Kona til Barack Obama har siden hun ble et kjent annsikt fått mye oppmerksomhet for sin klesstil. USAs førstedame har enbeundrinsverdig samling med fantastiske kjoler og hun er ikke redd for å kle seg som en ekte Hollywood-stjerne.

minMote-leder Sonia Huanca Vold hyller Michelle Obamas klessmak både når det gjelder kjoler og hverdangsantrekk

- Michelle Obama ser ikke bare fantastisk ut i kjoler signert de hotteste designerne. Førstedamen er også veldig flink til å bruke billigere merker som Target og J. Crew, noe som gjør det enklere for folk flest å kopiere stilen hennes. Michelle er glad i både sterke farger og klassiske kombinasjoner som sort og hvitt. Jeg synes det er veldig kult at hun nekter å ha en kjedelig og konservativ stil og ved større tilstelninger ser hun mer ut som en Hollywood-stjerne enn en førstedame, sier Vold.

Tom Ford i London (2011)

På en gallamiddag på Buckingham Palaca i London hadde Michelle Obama på seg en hvit drømmekjole fra den amerikanske designeren Tom Ford. Hun hadde lange, hvite hansker til eksklusive kjolen og ikke minst store diamantøredobber i ørene.

I hånden hadde hun en trendy clutchveske i sølv, og med aprikosfarget lipgloss var det liten tvil om hvem som var festens dronning.

Alexander McQueen i Kina (2011)

På statsbesøk i Kina stilte førstedamen i en oppsiktsvekkende kreasjon fra britiske Alexander McQueen.

Flere medier mener den røde kjolen var en hyllest til Kina (som har rødt flagg) og Michelle matchet den som vanlig med eksklusive øredobber fra Kimberly McDonald.

Tracy Reese på flyet til Mexico (2010)

Michelle Obama blir ofte sammenlignet med den ikoniske førstedamen Jackie'O Kennedy, men når hun gikk av flyet i Mexico lignet hun nesten på selveste Marilyn Monroe!

Den blå blomsterkjolen er fra Tracy Reese og hun brukte samme kjole igjen året etter.

Peter Soronen i Mexico (2010)

Ingen glitret mer enn Michelle Obama på galla i Mexico. Førstedamen har dessuten fått mye oppmerksomhet for sine veltrente overarmer og dem fikk hun virkelig vist fram i den asymmetriske kjolen fra New York-designeren Peter Soronen.

Designeren visste imidlertidig ikke selv at hun hadde designet for Michelle Obama før hun så bildene, skriver Huffington Post.

J. Mendel på BET-utdeling (2012)

Michelle Obama så ut som en sexy gudinne i sin røde kjole på BET-prisutdelingen i Washington D.C.

Kjolen var asymmetrisk og hadde rosedetaljer. Den trendy førstedamen hadde valgt design fra øverste hylle og kjolen kom fra J. Mendels resort-kolleksjon for 2012.

Michael Kors i Washington D. C. (2010)

Michael Kors er en av Michelle Obamas amerikanske favoritter. På ball i Washington D.C. hadde hun en rød Kors-kreasjon, som hun matchet med glitrende ørepynt.

Vera Wang (2011), Neam Khan (2009) og Jason Wu (2009)

Michelle ble hyllet for sin safirblå kjole fra Vera Wang, som ekspertene mener er en av hennes vakreste noensinne.

En annen stroppeløs kjole som har fått mye oppmersomhet er den glitrende kreasjonen Michelle hadde på seg i 2009 i India.

Et av hennes aller største øyeblikk er imidlertid den hvite gudinnekjolen førstedamen hadde på ball i 2009. Den asymetriske kjolen er signert Jason Wu og sikret Michelle en plass på de fleste beste kledd-listene den kvelden.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?