Mette-Marit strålte i gjenbruksantrekk på Nobel-utdelingen

ELEGANT KOMBINASJON: Sort og hvitt slår sjeldent feil, og det vet kronprinsesse Mette-Marit godt. Både kåpen og hårbøylen har vi dessuten sett før! Foto: NTB Scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit kjørte sin «faste» Nobel-look, og oste av eleganse i nok et gjenbruksantrekk i Rådhuset i Oslo.

Publisert:

Kronprinsessen har allerede rukket ett klesskift i dag; borte er den sorte kåpen hun møtte fredsprisvinner Malala Yousafzai i tidligere i formiddag, til fordel for en rålekker, hvit kåpe med sløyfer på ermene.

Designerfavoritter

Kåpen matchet hun med råtrendy sort tilbehør: En hårbøyle med blonder (tør vi gjette fra den britiske prinsessefavoritten Philip Treacy?) og den populære designervesken «The Knot» fra Bottega Veneta.

I ørene hadde hun store perleøredobber, og neglene var lakkert i en delikat, lys rosafarge. På føttene hadde hun sorte stiletter.

Saken fortsetter under bildet!

SMILENDE PAR: Kronprinsesse Matte-Marit og kronprins Haakon ankommer Rådhuset for å delta på seremonien onsdag. Bak er Oslo-ordfører Fabian Stang. Foto: NTB Scanpix

- På sitt mest elegante

TV2s kongeekspert og kongeblogger Kjell Arne Totland mener kronprinsessen viste seg fra sin mest elegante side under prisutdelingen.

- Både hun og dronning Sonja stilte i gjenbruk fra topp til tå - vakre og verdige. Sonja i kjoledrakt fra Pucci og Mette-Marit i sin hvite kåpe med sløfedetaljer fra Valentino. Hårbøylen har vi også sett før, og den passer henne fortreffelig. Man blir stolt av å være norsk ved tanken på at bildene av disse to flotte kongelige kvinner i dag går verden over, sier han til MinMote, og legger til at Mette-Marit første gang bar den hvite kåpen da Barack Obama fikk fredsprisen.

Hårbøylen så vi dessuten sist under Nobel-utdelingen for to år siden.

I det hele tatt er det mye i dette antrekket som minner om utdelingen i 2011 - da stilte kronprinsessen i en knelang lag på lag-kjole fra Valentino, samme hårbøyle og luksussko fra Christian Loboutin. Mens hun i 2011 kjørte bare legger og røde lepper, tonet hun det i år ned med sorte strømper og nøytral sminke.

Flere år tidligere har hun også valgt lignende antrekk, se bare her:

Mette-Marit nobel

2011: Kronprinsessen var nesten kledd i nøyaktig det samme i 2011, som nå i 2014. Foto: NTB Scanpix

Mette-Marit nobel

2009: Mette-Marit bar den samme hvite Valentino-kåpen for fem år siden. Foto: NTB Scanpix

Og her:

Mette-Marit nobel 2

2012: Kronprinsessen hadde på seg en lys kåpe som vanlig og den samme begunderrøde hatten som i 2008. Foto: NTB Scanpix

Mette-Marit nobel 2

2008: Under Nobel-utdelingen i 2008 var Mette-Marit iført en lys lilla kåpe og en begunderrød hatt. Foto: NTB Scanpix

Publisert:

Finn mer innhold om: