Han selger Kardashians-korsetter: - Enkelte er direkte helsefarlige

MinMote tester en «waist trainer». Foto: Camilla Bjørn

LOS ANGELES (MINMOTE) Hoss Masoumi (55) er en av Hollywoods største korsettprodusenter. Han anbefaler ikke til å kaste seg på Kim Kardashians ekstreme forsøk på å gjøre midjen smalere med «waist trainers». MinMote testet hypen.

Camilla Bjørn
Publisert:

For hundre år siden frigjorde kvinner seg fra kveldende korsetter. Nå har kjendiser som Kim og Khloe Kardashian, Jessica Alba og Amber Rose brakt plagget tilbake. Nå kalles det «waist trainer» - og salget har bare gått oppover de siste årene.

De siste par årene har Kardashian-søstrene jevnlig lagt ut bilder av seg selv med korsett på, og trenden har utvilsomt spredt seg: I skrivende stund er hashtaggen #waisttraining brukt 794.678 ganger på Instagram.

NYHETER

Norske leger advarer mot «waist training»: - Kan skade indre organer

PÅ REKKE OG RAD: I butikken til Hoss får du korsetter i alle farger og fasonger. Foto: Camilla Bjørn

- Bare søppel

Produktet er kort fortalt et stramt strikkaktig korsett som brukes daglig, gjerne i et par timer under eller over klær, for å presse midjen smalere. Også når man tar av korsettet skal kroppen ha blitt formet slik, om man bruker det nok.

Kim Kardashian og hennes søstre er blitt mestere på korsett-selfies og hevder de er en av nøklene til den overdrevne timeglassfiguren.

- På grunn av Kardashians har salget av korsetter gått opp. Det bare vokser og vokser. Men vi forklarer alltid til kundene at det finnes gode og dårlige produkter. De dårlige kan være farlig, sier Hoss til MinMote og fortsetter:

- De billigste korsettene som Kardashians og andre kjendiser promoterer hindrer blodsirkulasjon og gir ingen støtte til rygg og mageområdet. Dermed er det mange som blir svimle. Det er bare søppel, sier undertøyskongen.

Kommentar: Kardashian-søstrene er skremmende

Advarer mot billigvarianten

Hans firma Hoss International er en institusjon i stjernebyen. Fra sin fabrikk og butikk i Downtown LA har selskapet solgt undertøy og korsetter til artister, filmstjerner, pornobransjen og helt vanlige amerikanske kvinner siden 1994.

- Hva er egentlig «waist training»?

- Det er en gradvis forming av holdning og midje ved bruk av korsett. Satt på spissen er det som kvinnene man ser avbildet i Afrika med ekstra lange halser. Hvordan får de til det? Jo de påfører en og en ring rundt halsen, med stor tålmodighet. Man skal lytte til kroppen og ha en korsett som passer deg godt, forteller Hoss.

I butikken selger Hoss håndlagde korsetter til flere tusen kroner som kan brukes til å «trene midjen». Samt et lite utvalg av de rimeligere strikk-korsettene til cirka 700 kroner, som for tiden som går som en farsott verden rundt .

- Jeg har dem i butikken fordi det er så mange som etterspør dem, men de er ikke noe jeg anbefaler. Jeg sier til alle som kjøper dem at de ikke gir nok støtte og kan være direkte helsefarlige, forteller Hoss mens han vandrer rundt i butikken sin.

Hit kommer stylistene til Rihanna og Lady GaGa når de skal ha korsetter sydd til sceneopptredener. I hjørnet står et tacky lærplagg spesiallaget til da en av gutta fra Backstreet Boys skulle gifte seg. Gjennomsnittskunden likevel er en helt vanlig kvinner, i alle aldre og størrelser, som ønsker seg mindre midjer.

- Vi har alle slags kunder, fra tenåringene, hjemmeværende, skuespillere og eldre damer. De får kvinner til å føle seg strammere og sexy.

Vanskelig å spise

- Er ikke en korsett like usunt uansett hvor fancy?

- En kvalitetskorsett som lar deg puste og har støttebøyler av god kvalitet vil ikke være skadelig. Tvert imot kan den løfte holdningen din og forme figuren.

En typisk kvinne vil kanskje gå med korsettet sin i tre timer, tre uker på rad. Etter hvert øker hun sakte mengden timer, mens korsetten strammes inn.

Kardashian & co bruker selfies iført korsetter på trening, ute på byen og når de slapper av hjemme. På flere av nettbutikkene som selger strikkorsettene løftes det frem at korsettet dessuten hjelper deg spise mindre, ettersom du ikke har mulighet til å fylle magen. Hoss mener kjendiser bruker korsetter helt feil.

- Du skal ikke spise eller trene med dem på. Det er ren logikk. Når du trener skal kroppen ha god plass til økt blodomløp og pust, det samme gjelder når du spiser. Bruk gjerne korsetten før og etter. Jeg har hørt om damer som sover med dem på – det er dumskap og farlig, forklarer Hoss.

STRAMT: Hoss viser et av de populære korsettene, som snøres sammen bak. Foto: Camilla Bjørn

- Ufattelig vondt

Han spør om ikke MinMote har lyst til å prøve et av korsettene. Jeg forklare at kroppen min er ganske firkantet, og at jeg heller ikke har spesielt lyst. Bare tanken på en kveldende stram greie rundt livet mitt gjør meg svimmel. Men Hoss insiterer og jeg har lyst til å oppleve hypen.

Den rimeligere varianten som Kardashians bruker går jeg pusteproblemer av. Ufattelig vond å lukke og gir ikke rom for å trekke pusten dypt. Hadde jeg mistet noe på bakken vet jeg ikke helt hvordan jeg skulle klart å plukke det opp.

Hoss velger så ut en av de dyrere korsettene og trer den rundt livet mitt. Etter å ha festet den foran begynner han å knytte korsettet bak. Ryggen retter seg opp på en måte jeg aldri har kjent, og plutselig står brystet rett ut. Men jeg liker ikke følelsen.

- Kjenner du holdningen rette seg opp, spør Hoss.

- Jeg har aldri vært så rak før, men det er også ubehagelig.

- Alt har en grense. Det er mange grunner til å bruke disse. Du har mange kvinner med silikonbryster som sliter med ryggen fordi de er fortunge. Eller kvinner som sitter mye foran data og krummer ryggen. Ikke bare fordi kjendiser gjør det.

Selv synes jeg det kjennes som kvinnefrigjøring i revers. Å presse seg inn i unaturlige former.

Publisert: