Supermodellen langer ut etter toppløsbilde

FÅTT NOK: Sara Sampaio har fått nok av å bli smugfotografert. Foto: Getty Images

Sara Sampaio går hardt ut mot paparazzier og presse etter at hun ble fotografert toppløs under en ferie i Sør-Frankrike.

Camilla Christensen
Publisert:

I et åpent brev på Facebook langer den portugisiske supermodellen ut etter at flere internasjonale medier har publisert et paparazzi-bilde av henne hvor hun solte seg toppløs på en yacht.

Bildene som spredde seg over nettet fikk modellen til å se rødt, og på Facebook har hun siden skrevet et innlegg hvor hun starter med:

– Hva hadde du følt om du våknet opp en morgen og fant toppløsbilder av din 25 år gamle datter over hele Internett?

Videre skriver hun at hun ikke visste noe om at det var en person som tok bilder av henne mens hun lå å solte seg.

– Hvilket samfunn lever vi i når personer får betalt for å spionere på andre, ta bilder og krenke deres privatliv, skriver hun.

I tillegg til å få bilde av seg selv toppløs spredd over Internett, skriver Sampaio at hun også har mottatt flere kommentarer fra folk som kritiserer kroppen hennes, og hun setter spørsmålstegn ved hvordan folk kan være så raskt ute med å objektivisere kvinner ved å si at kroppen deres er for liten eller stor.

– Jeg er stolt over figuren min. Jeg vet at jeg ikke er perfekt, langt ifra, men det er hvem jeg og hvor hardt jeg jobber for å holde meg i form som teller, skriver hun.

Sampaio avslutter med å skrive at hun håper personen som solgte bildet til pressen ikke opplever og en dag våkne opp til nakenbilder av sin datter over Internett.

– Til pressen, vær så snill og slutt å betale folk til å ta slike bilder, og til de som kommer med stygge kroppskommentarer: la oss vise mer medfølelse og kjærlighet, skriver hun.

Får støtte

Facebook-innlegget har fått stor oppmerksomhet og flere av supermodellens følgere hyller henne for at hun står opp for seg selv. Over 600 personer har til nå delt supermodellens beskjed.

Internasjonal motepresse som Vogue, Harpers Bazaar og Marie Claire har også skrevet om Sampaios melding til paparazzier og presse.

Se Facebook-innlegget her:

LANGER UT: I et åpent brev på sin åpne Facebook-side går Sara Sampaio hardt ut mot paparazzier og presse. Foto: Skjermdump Facebook
Publisert: