Mette-Marit og Haakon på glamorøs jetset-fest i England

JETSET: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har sterke forbindelser i den internasjonale moteeliten. Her avbildet i forbindelse med kongeparets 80-års feiring i Operaen. Foto: NTB scanpix
JETSET: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har sterke forbindelser i den internasjonale moteeliten. Her avbildet i forbindelse med kongeparets 80-års feiring i Operaen. Foto: NTB scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit (43) og kronprins Haakon (43) var tilstede da det greske kronprinsparet Marie-Chantal og Pavlos inviterte til kjendistung trippelfeiring i England. 

Det norske kronprinsparet var invitert til glamorøs jetset-fest på en britisk herregård i i forbindelse med kronprins Pavlos sin 50-årsdag, modelldatteren Maria-Olymias 21-årsdag og 22-års bryllupsdag for det greske kronprinsparet.

Festlighetene skal ha vart over tre dager med blant annet maskeradeball, mens hovedfesten skal visstnok hatt temaet: «It's a revolution».

MinMote har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef, Marianne Hagen, som ikke vil kommentere saken.

untitled link

Det så ut til at gjestene kunne tolke kleskoden slik de ville, men at de fleste slo på stortromma med fargerike designerkjoler, glitter og glamour.

Den greske kronprinsessen gikk for en rosa kjole fra Philip Treacy og krone med sølvstjerner i glitter på den store festen, mens kronprinsesse Mette-Marit var iført en lyseblå kreasjon med apekatter fra et av sine favoritt-motehus, Valentino. Kronprinsessen er også nær venn av Valentino Garavani.

Ny Valentino-kjole

Mette-Marits Valentino-kjole er ny i garderoben så vidt MinMote kjenner til, og så ut til å være spesialtilpasset med ekstra lengde på skjørtet. Hos nettbutikken Lyst.com koster den korte varianten av kjolen i overkant av 13.000 norske kroner. Kronprinsessen stylet kjolen med utslått hår, naturlig sinke, glødende hud og en glamorøs hårbøyle.

Kjendistung jetset-fest

I tillegg til kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon var blant annet disse gjestene tilstede på festlighetene som varte over dager: Valentino og hans ektemann Giancarlo Giammetti, Stella McCartney, designeren Tory Burch, Paris og Nicky Hilton, dronning Maxima, Poppy Delevingne og Bianca Brandolini - for å nevne noen.

A post shared by Olympia of Greece (@olympiagreece)
untitled link

TV2s kongeekspert, Kjell Arne Totland, forteller om det greske kongehusets tradisjon med å arrangere ville kostymefester.

– De greske eks-kongelige i eksil kan virkelig kunsten å arrangere store fester - med jetsettere fra hele verden på gjestelisten. Da kronprins Pavlos fylte 40 år arrangerte de stor fest hjemme i London - der gjestene skulle komme utkledd som engler og djevler. I helgen inviterte de så til feiring av hans 50-årsdag på et britisk herresete - og festlighetene strakk seg over flere dager, og de fasjonable gjestene overgikk hverandre i utsøkte og elleville kreasjoner. Også hodeplagg, sier Totland til MinMote.

Kronprinsparets motenettverk

Totland trekker frem kronprinsparets mektige kontakter i motebransjen.

– Vårt eget kronprinspar er nære venner med Pavlos og Marie-Chantal fra tiden de bodde i London - og er faste gjester ved parets store fester. Sist de fire møttes var som vi husker på festene for kongeparet i Oslo i mai. Nå fikk de to moteprinsessene igjen flere dager sammen med sitt felles motenettverk med motekongen Valentino i spissen, sier Totland og legger til:

– Etter bildene å dømme var kronprinsparet i storslag under festlighetene i UK - og den ene kvelden var Mette-Marit iført en flagrende, eksotisk kreasjon med store klatrende apekatter og tilhørende hårpryd. Og vertinnen Marie-Chantal selv hadde som vi ser kledd seg i sterkt rosa med glitrende stjerner både på hodet og i ørene.

Hvordan var din opplevelse i dag?