Mørch Husby: – Mette-Marit nok en gang slående vakker!

VALGTE GJENBRUK: Kronprinsesse Mette-Marit hadde på seg en kjole fra det italienske motehuset Pucci under Stortingsmiddagen. Christopher Mørch Husby (innfelt) skrøt av kjolevalget. Foto: NTB Scanpix/Ole Martin Halvorsen

Mette-Marit gikk for gjenbruk av en fantastisk Pucci-kjole designet av den norske designeren Peter Dundas under Stortingsmiddagen torsdag kveld.

Line Blokhus
Publisert:

Stortingsrepresentanter og andre folk fra samfunnslivet samlet seg torsdag til middag på Slottet i anledning Stortingsmiddagen.

ANMELDER: Christopher Mørch Husby. Foto: Ole Martin Halvorsen

Stortingsmiddagen er et tradisjonsrikt arrangement, hvor Kongen møter folkets valgte representanter på kongelig grunn. Selv om mye er som det var før, har tradisjonen også fulgt tiden.

NYHETER

Sjekk kjendisene på Jan Thomas' glam-fest

I likhet med i 1906, da Kong Haakon inviterte til middag, er fortsatt Kongens tale og Stortingspresidentens svartale blant høydepunktene under middagen – men middagen er også en av de få årlige arrangementene hvor vi ser stortingsrepresentanter og profilerte folk fra samfunnslivet samlet til gallamiddag.

I anledning gallaen på Slottet har MinMote med seg stylist Christopher Mørch Husby for å anmelde antrekkene til stortingsrepresentantene og de andre celebre gjestene.

Les også: Christopher Mørch Husby: - Derfor kler jeg meg bare i sort

Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon

LIK SOM I 2012: Kronprinsesse Mette-Marit valgte å bruke en eksklusiv Emilio Pucci-kjole som hun også brukte under en gallamiddag i København i 2012. Den lange kjolen hadde korte ermer og rund hals, men var utringet bak. Kjolen er designet av norske Peter Dundas. Også tilbehøret var likt som i 2012: Den lysegrønne vesken fra Koture, diademet og øredobbene med heng. Kronprinsessen holdt også vesken til prinsesse Astrid.
DEN GANG: Da Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit deltok på Dronning Margrethe av Danmarks40 års-julileum i København i 2012, hadde kronprinsessen på seg den samme kjolen og brukte det samme tilbehøret. Foto: NTB Scanpix

– Kronprinsesse Mette-Marit er nok en gang slående vakker i Pucci! Denne kjolen har hun brukt før, men det er en kjole som hun absolutt kan bruke flere ganger. Den er både elegant, ren og vakker – og ikke minst pyntet opp med fantastiske broderier. Ikke bare er det samme kjole, men det er nøyaktig det samme tilbehøret og frisyre som i København for tre år siden, sier Mørch Husby.

Les også: MinMote møtte Peter Dundas i Milano

Kronprinsesse Mette-Marit er kjent for å velge italienske og eksklusive kjoler når hun skal pynte seg. En av favorittene er Valentino, men Mette-Marit har også en rekke kjoler fra motehuset Emilio Pucci i garderoben.

Les også: Fem Pucci-øyeblikk vi aldri glemmer

Kulturminister Thorild Widvey med følge

STRÅLTE I RØDT: Kulturminister Thorhild Widvey (H) ankom med følge til Stortingsmiddagen. Hun matchet den røde kjolen med røde lepper.

– Rødt er jo en show-stopper, og det som slår meg er at i tillegg til å velge en farge som stjeler en del oppmerksomhet, så er det helt tydelig at kjolen også har et fantastisk snitt. Den sitter som et skudd i midjen og rammer inn den flotte figuren hennes, sier Mørch Husby.

Siv Jensen og Olemic Thommessen

BEDRE ENN LEPPESTIFT-KJOLEN: Siv Jensen slo følge med stortingspresident Olemic Thommessen. Jensen gikk for en blå kjole med blonder og sløyfebånd i livet, samt clutch og sorte høye sko.

- Etter leppestift-kjolen kan det bare gå én vei, og det er opp. Kjolen sitter pent i midjen, men Siv burde droppet båndet i livet, da hun rett og slett kan minne mye om en presang. Hadde også kjolen vært grå i stedet for blå ville det sorte broderiet kommet til sin rett og kjolen ville vært langt mer elegant. Det er også på høy tid at hun oppdaterer frisyren. Jeg hadde virkelig ønsket meg å få gitt Siv en langt mykere look, slik at hun virkelig kan skinne. Hun får pluss for chic clutch.

Dronning Sonja og Kong Harald

I BLÅTT: Dronning Sonja hadde på seg en blå gallakjole og stort diadem. I hånden hadde hun hvite hansker og en liten clutchveske.

– Dronning Sonja har kledd seg som en dronning med stor D. Jeg elsker fargen, det er en fantastisk blåfarge. Jeg er ikke kjempe-fan av stoffet. For å være helt ærlig, har vi sett henne i mange kjoler som er langt mer flatterende, men det er en flott farge som gjør hele kjolen. Men jeg vil få gi henne skryt for makeupen. Hun har en frisk glød på kinnene, og det hele er veldig rent og vakkert.

Prableen Kaur og Jonas Gahr Støre

BLÅ BUNAD: Prableen Kaur hadde på seg en blå romeriksbunad og tok følge med Jonas Gahr Støre inn til middagen på slottet.

– Bunad er jo aldri feil. Det er jo den mest staselige drakten vi har til å representere landet. Så jeg synes det er flott at noen våger å tenke litt forbi kjoler og glamour for å få vist frem dette fantastiske plagget. Til en anledning som dette, hvor man får så mye oppmerksomhet, er det spennende at det dukker opp bunader også, sier Mørch Husby.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og moderniseringsminister Jan Tore Sanner

SKRYTT I SKYENE: Ine Eriksen Søreide hadde på seg en lavendelfarget kjole, som Christopher Mørch Husby ga mye skryt.

– Dette er det jeg har ventet på! Score! Jeg elsker fargekombinasjonene. Ine er fantastisk på alle måter. Den florlette nedre delen av kjolen mot den noe crispere overdelen er en vakker kombinasjon. Hva skal man si? Hun er rett og slett perfekt! Her er alle detaljer på plass. Dette skal det en del til for å toppe.

Næringsminister Monica Mæland med følge

ROSES FOR HÅRET: Næringsministeren valgte en burgunder kjole med assymetrisk snitt, veske fra Mulberry og sjal over skuldrene. Mørch Husby skryter av ministerens makeup og hår, men har ikke like mye til overs for kjolen.

– Monica scorer poeng for hår og makeup. Hun har tonet det ned når det gjelder makeupen og holdt det rent og enkelt. Håret har en elegant blowout uten for mye bevegelse, noe som kler Monica perfekt. Når det gjelder antrekket faller det hele litt sammen. Hun er en utrolig flott dame, som både fortjener og bør satse litt høyere når det gjelder stoff og snitt. Det er elementer som det alt for lange sjalet og den sorte hverdagsvesken fra Mulberry som gjør at dette ikke blir fullt så staselig som det kunne ha vært. Men jeg har troen, og både håper og forventer mye bra fra Monica.

Hadia Tajik og Stefan Heggelund

AMAL-LOOKALIKE: Christopher sammenligner Hadia Tajik (Ap) med George Clooneys kone Amal og gir henne skryt for antrekket. Tajik var kledd i en gulvlang svart kjole med elegant og sofistikert snitt, og et burgunderrødt sjal.

– Stunning! Her er det en slående likhet mellom Hadia og Amal Clooney, som ikke er et dumt komplement å ta med seg videre. Dette er perfeksjon og hemmeligheten ligger i at Hadia har valgt å gjøre dette så enkelt som mulig. Sort er aldri feil og er perfekt i de fleste anledninger. Håret og makeupen er utrolig vakker og både clutch og sko er en tier. Du trenger ikke sjalet og er perfekt som du er, Hadia, sier Mørch Husby.

Klima- og miljøvernminister Trine Sundtoft med følge

POTENSIALE: Mørch Husby sier at Tine Sundtofts kjole har mye å gå på og at hun med enkle grep kunne scoret mye høyere.

– Her er det mye som kunne vært bedre. Kjolen er formløs og mest sannsynlig en størrelse for stor. Kjolen har en dyp og fin farge. Jeg ser absolutt et potensiale her, så jeg har lyst til å komme med et tips. Ved bruk av briller forsvinner mye øyemakeup og konturer bak rammen, og ved enkle grep kan man med hell gå på med en del ekstra øyesminke slik at det kommer frem bak innfatningen. Så til neste gang: Bedre snitt på kjolen og sterkere øyne, så har jeg troen på at dette kan bli bra, sier Mørch Husby.

Jette F. Christensen og Martin Kolberg

MARILYN-KOPI: Jette F. Christensen gikk for Marilyn Monroe-looken. Christopher mener dette ikke hører hjemme på Stortingsmiddag.

– Dette er ikke OK. For det første er det ikke halloween helt ennå, og for det andre hører dette ikke hjemme på en middag på slottet. Det er noen regler som gjelder for slike tilstelninger, og dersom du kan de er det også lov å bryte de, men de tror jeg ikke du kan. Jeg både håper og tror at du tok på deg dette antrekket med humor og et stort glis.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne med følge

VAKKER OG ELEGANT: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne hadde på seg en pastellfarget kjole med blondedetaljer og nude pumps.

– Kjolen til Solveig er elegant og vakker, og hun stråler på vei inn til Stortingsmiddag. Fargen er perfekt for henne og kjolen er lett og vakker. Båndet i livet må bort og jeg hadde foretrukket om hun hadde valgt en lysere veske i samme tone som kjolen.

MinMote har oppdatert saken fredag morgen da det har kommet inn nye bilder i løpet av natten. Her er resten av antrekkene:

Hadia Tajik

Torry Pedersen og Marianne Hagen

FIN TOPP: Kommunikasjonssjef på slottet, Marianne Hagen kom sammen med VG-sjef Torry Pedersen. Hun var iført en brunt tyllskjørt og en lekker, hvit blondetopp med gjennomsiktige partier. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Publisert:

Finn mer innhold om: