Kate Moss tjener dobbelt så mye etter kokainskandalen

All PR er tydeligvis god PR for Kate Moss. Etter kokainskandalen har hun doblet inntekten og fått flere store oppdrag som modell.

Cathrine Elnan
Publisert:

I 2005 fikk Kate Moss’ omdømme og modellkarriere en alvorlig knekk. Den britiske tabloidavisen «Daily Mirror» viste supermodellen bøyd over et brett med kokainstriper, og under sto overskriften «Cocaine Kate», et navn som i tiden etterpå nærmest ble modellens nye navn i den britiske offentligheten.

Nå viser det seg at kokainskandalen ikke hadde så negative konsekvenser for supermodellens karriere, som man tidliger trodde. Ifølge modellens agent, Sarah Doukas, tjener Moss dobbelt så mye årlig nå som det hun gjorde i skandaleåret 2005. Forbes liste over de mest innbringende supermodellene bekrefter dette, ifølge deres tall tjente Moss 37 millioner kroner i 2009, mens inntekten kun lå på 18 millioner i 2005, det skriver Daily Mail.

Fikk sparken

Etter de berømte bildene var det mange som dømte Moss’ videre modellkarriere nedenom og hjem. I tiden etterpå fikk hun sparken fra store reklamekampanjer, blant annet med kjente merkevarer som H&M, Chanel og Burberry.

– Jeg tilbrakte mye tid på telefonen, hvor jeg forsøkte å forsikre de store klientene hennes om at man ikke skal tro på alt man leser. Og at all presse er god presse i dagens samfunn, fortalte Moss’ agent, Sarah Doukas, i et radiointervju med britiske Radio Four’s Desert Island Discs.

Kate Moss er én av dem.Se hvem de andre mektigste supermodellene!

Tilbake ett år etter

Det viste seg at agenten hadde rett, mindre enn ett år etter skandalen og den påfølgende tiden i rehab, signerte Moss en ny kontrakt med Burberry, det samme selskapet som hadde gitt henne sparken. Andre store merkevarer viste også stor interesse for modellen, blant annet Dior, Longchamp, Louis Vuitton, Stella McCartney, Roberto Cavalli, Versace, Rimmel, Bulgari, og Agent Provacateur.

I 2007 fortsatte oppturen for Moss, som produserte sin egen kleslinje for Topshop, lanserte sin egen parfyme og prydet forsiden på flere internasjonale motemagasiner.

Duft som en kjendis.Her er kjendisparfymene!

– Hun er bare en modell

Moss’ agent innrømmer at det ikke ser bra ut at modellen har blitt enda mer populær etter kokainskandalen, men samtidig understreker hun at Moss ikke vil være en rollemodell bare fordi hun er berømt.

– Jeg vet at hun er synlig i offentligheten, så på én måte har hun en offentlig rolle hun må ivareta. På den andre siden er dette privatlivet hennes, og hun er bare en modell, sier Sarah Doukas til Daily Mail.

Relevante artikler videre:

Hvilken kropp tjener mest i 2009?Få svaret her!

Tips fra en supermodell! -Mote trenger ikke være komplisert!

Coco Chanel visste hvordan man skulle kle seg. Få stilen her!

På tide å rydde i garderoben? Få gode tips her

Publisert: