Supermodell vant nakensøksmål mot Playboy

Herrebladet må betale erstatning etter å ha publisert nakenbilder av den populære modellen Lara Stone.

Cathrine Elnan
Publisert:

Den nederlandske supermodellen saksøkte franske Playboy etter at de i juni trykte bilder av henne uten tillatelse. De svært avslørende bildene ble tatt av den amerikanske fotografen Greg Lotus, men Stone hadde ikke godkjent at de skulle publiseres i herrebladet.

– Ingen kvinne har lyst til å se seg selv i Playboy uten å ha gitt tillatelse først. De hadde ingen rett til å trykke disse bildene. Jeg kunne aldri ha tenkt meg til å stille opp for denne typen publikasjon, sier modellen i en pressemelding sendt ut av advokaten hennes.

Stone forteller at hun er veldig fornøyd med å vinne søksmålet, selv om hun kunne ønske at saken ikke hadde trengt å komme opp for retten. Erstatningsbeløpet fra Playboy skal supermodellen donere til Great Ormond Street Hospital.

Hun har det populære mellomrommet!Dette leter modellspeiderne etter nå!

Bannlyste reklamebilder

Nyheten om at Stone vant søksmålet kommer samme uke som kampanjebildene hennes for Calvin Klein ble bannlyst i Australia. Den kontroversielle reklamekampanjen ble trukket tilbake fordi den angivelig insinuerer voldtekt og vold, det skriver australske The Herald Sun.

Det er landets reklamelovgivningsbyrå som har fjernet bildene som på sitt mest vågale viser en lett avkledd Lara Stone sammen med tre andre menn.

Karl Lagerfeld forandret mening om formfulle modeller.Les saken her!

Liker frekke fotoshoots

– Jeg liker å ta frekke bilder, det passer til personligheten min. Det er helt greit å gjøre vanlige bildeserier, men det er mye morsommere når det er noe rampete involvert, uttalte den 26-årige modellen til Vogue, som også pryder forsiden til det samme magasinet denne måneden.

Supermodellen har vært involvert i flere kontroversielle episoder det siste året. For mindre enn ett år siden vakte Stone oppsikt i en moteserie med sort ansikts- og kroppssminke for franske Vogue. Da ble magasinet kritisert for å ha sminket en hvit modell svart, framfor å bruke ekte fargede modeller.

Relevante artikler videre:

- Modeller har en best før dato.Det mener supermodell Heidi Klum

Denne kroppen vil kvinner ha. Les saken her!

Skal du farge håret selv? Les vår hårfargingsguide her!

Norske jeans favoritt blant stjernene! Les intervjuet med Mardou & Dean

Publisert:

Finn mer innhold om: