Rekordsalg av rød leppestift

Rød leppestift er en klassiker som aldri går av moten. Nå selges det flere røde leppestifter enn på lang tid.

Mari Glans
Publisert:

I fjor høst var røde lepper den absolutt tydeligste makeup-trenden, og ble vist på utallige visninger for høst og vinter. Og selv om trendene kommer og går, virker det som om de røde leppene er mer populære enn noen gang.

Det er også en kjent sak at motebildet blir mer sexy og vågalt i nedgangstider, samtidig som kosmetikksalget øker. Kvinner dropper de dyreste investeringene, men unner seg små glamorøse kjøp, som for eksempel en rød leppestift. Dette kalles gjerne «leppestift-effekten», og er et fenomen som strekker seg langt tilbake i tid.

Britiske Marie Claire har intervjuet direktøren for kosmetikkavdelingen på det ærverdige varehuset Selfridges i London, som bekrefter at den røde leppestiften er en klar favoritt blant kvinner. Faktisk økte salget av rød leppestift med hele 35 prosent i fjor.

Røde lepper er en ikonisk klassiker!Her er makeup-trender gjennom tidene

Føler seg sexy

Direktøren ved Selfridges er sikker i sin sak når det gjelder hvorfor nettopp den røde leppestiften er en favoritt blant kvinner.

- Rød leppestift er så populært fordi kvinner ønsker å føle seg sexy. Den forandrer holdningen, viljen og seksualiteten til en kvinne på et øyeblikk, sier David Walker-Smith ved Selfridges til Marie Claire.

Det er også enkelte rødfarger som selger bedre enn andre. De mest solgte røde leppestiftene er Chanel Allure i fargen Passion, etterfulgt av YSL Rouge Volupte i fargen Red Muse og Dior Serum Rouge i Crimson Red.

Mange synes at rød leppestift er vanskelig å bruke. Trikset er å finne den riktige nyansen til din hudtone og å kombinere leppestiften riktig med resten av ansiktet. Alt du trenger å vite om dette, finne du i vår guide til røde lepper her.

Røde lepper er en festfikser!Her er fem produkter du trenger til fest

Relevante artikler videre:

Ikke vær redd for å prøve noe nytt!Oppdater sminkerutinen din

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Bli trendy på håret også!Sideskillen er tilbake

Publisert:

Finn mer innhold om: