Mary og Madde glitret på New York-ball - sjekk de kongelige ballkjolene

De skandinaviske prinsessene og dronningene stjal showet under gårsdagens

Martine Lunder Brenne
Publisert:

New York-ball. Mens prinsesse Madeleine (29) stilte i pudderrosa, valgte vår egen dronning Sonja (74) knallgult gjenbruk til den ultraglamorøse festen.

Det glitret i skinnende stoffer og store diamanter i New York fredag kveld. Under Scandinavian American Foundation-ballet var det de kongelige kvinnene som skinte aller mest, selvsagt med den svenske glam-prinsessen Madeleine i spissen.

Se også:Sjekk Mette-Marits kongelige comeback-stil

En uvanlig opplevelse for amerikanerne, forklarer kongeekspert Kjell Arne Totland.

- Nattens galla på Hilton var en glamorøs affære og det er nok ikke ofte newyorkerne får oppleve så mange europeiske kongelige på ett brett. Konger og prinser får ha oss unnskyldt, men det er ikke til å unngå at det er de kongelige kvinnene og deres kjoler og smykker som gjerne får mest oppmerksomhet. De unge prinsessene stjeler showet og er mest populære blant fotografene, sier Totland til minMote.

Se også:Madde og Kim Kardashian strålte om kapp på ball

Han vil imidlertid også berømme dronning Sonja for hennes kjolevalg. Den norske dronningen strålte side om siden med kong Harald (74), iført en knall gul kjole med blondedetaljer. Av tilbehør holdt dronning Sonja det klassisk med perler både rundt halsen, håndleddet og i ørene.

Til kjolen bar hun en clutchveske i glitrende gull.

- Sonjas flotte aftenkjole i mimosagul chiffon og blonder var ny til bryllupsfestlighetene i Stockholm i 2010 - og som den gang bærer hun den med praktfulle perlesmykker etter dronning Maud. Hun gjør meg alltid like stolt over å være norsk ved slike anledninger. Og det er nesten ikke til å tro at den flotte dama faktisk fyller 75 år neste sommer, sier Kjell Arne Totland.

Ifølge kongeeksperten er også dronning Silvias (68) lilla kjole brukt ved flere anledninger.

- Jeg berømmer begge dronningene Silvia og Sonja for deres stil og eleganse, sier Totland.

På dansegulvet var dessuten den danske kronprins Frederik (43) med sin kronprinsesse Mary (38). Hun hadde valgt en tettsittende og glitrende gallakjole som var smykke nok i seg selv. Den motebevisste kronprinsessen brukte minimalt med smykker ellers, mens håret var satt opp i en enkel og elegant frisyre.

Det danske paret var ballets danseløver, til fotografenes store glede.

På den celebre gjestelisten var dessuten Islands president Ragnar Grimsson og hans kone Dorrit Moussaieff, som stilte i en grønn kreasjon med et fargerikt sjal på den eksklusive festen i New York.

Publisert:

Finn mer innhold om: