Skill deg ut i mengden med sterke farger

Denne våren handler det om å sminke øynene i din favorittfarge, enten du velger pasteller, neon eller skimrende øyne.

Rikke Monsen
Publisert:

Med våren kommer både grønne trær og grønt gress, men denne sesongen kommer fargen til syne flere steder enn i naturen. For vårens øyeskyggetrend viser blant annet grønt i et bredt fargespekter, og fargen kan skape en dramatisk eller en vårfrisk følelse. For de med brune øyne passer grønn øyeskygge spesielt godt. Hos Chanel ble det vist en dyp sort-grønn farge som gjør seg godt til sotede øyne. Men det ble også hyppig vist en lysere og frisk grønnfarge, som gjør seg godt i vårens solskinn.

Lilla er blant fargene som utmerker seg blant vårens skjønnhetstrender. Lancôme har laget en egen lilla linje i sitt sortiment, men også mange andre merker satser også på forskjellige nyanser av lilla vår-og sommerlooker. Fargen kan være både dyp eller mer dus lavendelfarget, enten hver for seg eller i kombinasjon. Både hos Victoria Beckham og Derek Lam ble det vist lillatoner.

Gode skjønnhetsfunn under 200 kroner.Se tipsene her!

Neonbølge

Hånd i hånd med resten av fargetrendene for våren er neon, og gir deg sjansen til å ha det gøy foran speilet med dine favorittfarger. De lekne fargetonene gir en morsom look, og ble brukt hos blant annet Peter Som, Dior, Derek Lam og Loewe. Neon-øyenskyggene kan kombineres med en nedtonet sminke, lite maskara og gjerne en tynn, sort kajal. Leppene kan du derimot velge etter smak og behag. Er du litt ekstra vågal kan du velge en sterk leppefarge til, men det er også fullt mulig å la øynene være sentrum for oppmerksomheten, og heller la leppene være naturlige. Det er lett å tro at en neon-farget øyesminke må være veldig skrikende, men dette regulerer du selv, alt etter hvor mye øyeskygge du påfører. Man kan bruke en øyeskyggepenn, og da er det enda enklere å regulere hvor bred skyggen skal være.

Leppene skal være fargesterke denne våren.Les saken her!

Pastell til hverdags

Det er farger det handler om, enten de er sterke eller duse denne våren. Dermed er pastellene absolutt på topp denne årstiden. Pasteller er en måte å få brukt sesongens farger på en mer nedtonet måte, om du ikke er helt klar for skrikende neonfarger ennå. Alberta Feretti brukte en grønn pastellfarge for å skape en yndig look.

Slik sminker du sarte rosekinn!Les mer her.

Metallisk i alle former

En skimrende metallisk trend vil også være riktig for sommeren, og looken kan gjøres på flere måter. Elementer av sølv kan passe godt inn i sotede øyne, og hos blant annet Emporio Armani og Just Cavalli ble det brukt mørke toner sammen med et grått skimmer. Prada gikk derimot for et rent sølvskimmer på sine modeller. En slik look passer godt til enhver øyefarge og gir ekstra edge til sminken. Dessuten kommer metalliske hint i mange fargetoner fremover, så også her handler det om du vil legge en mer ukomplisert hverdagssminke eller en tyngre kveldsvariant.

Det skal også sies at på catwalken for vår/sommer 2011 var det mange av modellene som også var helt naturlige i sminken. Fokuset var da gjerne lagt til markerte, tykkere øyenbryn.

Slik legger du sesongens metalliske makeup! Les mer her.

Relevante artikler videre:

Slik sminker du sotede øyne!Bli guidet her.

Få inspirasjon til den sexy blondetrenden. Les artikkelen her!

Publisert: