Fra anonym og uskyldig til sexy fashionista - sjekk Katie Holmes' stilforvandling

Hollywood-mamma Katie Holmes (33) lot lokkene falle og fikk smaken på eksklusivt design da hun ble sammen med Tom Cruise. Nå går de hvert til sitt, og Katie lar håret vokse igjen.

Skuespilleren slo gjennom som den søte og litt naive Joey i TV-serien Dawsons Creek 1998, og har gjennomgått en stor stilforvandling de siste ti årene.

Da hun først begynte å frekventere den røde løperen så hun akkurat like uskyldig og hverdagslig ut som rollefiguren i Dawsons Creek. Kate foretrakk bukser, topper og gensere som tiltrakk seg minimalt med oppmerksomhet, og lot de mørke krøllene vokse fritt. Sminke brukte hun nesten ikke.

George Desota

På X-men-premieren stilte 21 år gamle Katie uvanlig nok i skjørt. Skjørtet matchet hun med en kort t-skjorte og sorte stroppesandaler. Få ville nok trodd at hun åtte år senere skulle gi ut sin egen rådyre kleskolleksjon under navnet "Holmes & Yang".

Katie var lenge en skikkelig jeansjente, og sverget til bukser også på den røde løperen. Sminken holdt hun fortsatt minimal, men forsøkte noen ganger å krølle håret til klassiske "Hollywood-krøller".

I 2005 fikk Katie smaken på feminine kjoler. Hun valgte gjerne fargerike kreasjoner, og begynte også å eksperimentere med enkel og klassisk sminke. Samme år møtte hun det som senere skulle bli ektemannen, Tom Cruise og de to ble straks et av Hollywoods heteste par.

Carlos Alvarez

Pressen begynte å få øynene opp for en stadig mer sofistikert Katie, og i people.com kåret henne til en av årets best kledde i 2005.

"Hun har sakte, men sikkert begynt å utvikle stilen sin, og har gjort sin mote-debut (...) Hun tar små steg, men i helt riktig retning, skrev kjendisnettstedet.

Pascal Le Segretain

Katie kvittet seg med jeans-looken og fylte opp garderobem med skjørt og kjoler i 2005. Det stadig mer velpleiede og stylede håret fikk fortsatt henge løst ned på skuldrene.

Catwalking

Katie Holmes er dessuten god venninne med fashionista og fotballfrue Victoria Beckham. De to ble stadig sett sammen på første rad på de store motevisningene, og sladderpressen skrev flere ganger om at katie begynte å ligne opå venninnen. I 2008 skal imidlertid vennskapet ha skrantet, blent annet fordi Tom Cruise mente Victoria hadde negativ innflytelse på hans daværende kones helse.

I fjor fortalte imidlertid Holmes til motemagasinet ELLE at Posh fortsatt er en av hennes beste venninnner.

- Vi går på de samme visningene og hjelper hverandre med å velge klær. Jeg er alltid interessert i hva Victoria synes er fint, sier Katie i intervjuet.

Handout

I 2006 giftet TomKat seg under en Scientologisk seremoni i Italia. Katie hadde pås eg en feminin blondekreasjon fra Giorgio Armani, oversdrysset av Swarovski-krystaller.

Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Marc Anthony, Jim Carrey og Will Smith var blant gjestene.

Samma år ble de foreldre til Suri (6), som i likhet med mamma har blitt en skikkelig moteprinsesse.

Andreas Rentz

I 2007 klippet Katie av seg det lange, bølgete håret som lenge var hennes varemerke sammen med det uskyldige smilet. Det var brått en langt mer trendy og motebevisst skuespillerinne som gikk på den røde løperen. Blant annet valgte hun en marineblå kreasjon med gullbolero fra brudedesigner Monique Lhullier på Bambi Awards i 2007.

Katie varierte den korte frisyren mellom kort guttesveis og en stram om sexy bob i 2008 og våget seg på en stadig mer sexy stil på den røde løperen.

Andrew H. Walker

Da hun ankom Metropolitan Museum of Art-gallaen i 2008, vakte en uvanlig solbrun Katie oppsikt med sinn knall røde kjole og glatte bob-frisyre. Skuespillerinnen hadde fått smaken på eksklusivt kjoledesign, og den røde kreasjonen var signert Giorgio Armani.

Jason Merritt

Til motemagasinet ELLEs galla i 2009, valgte Katie en gjennomsiktig kjole fra Azzedine Alaia. Håret hadde så smått begynt å vokse ut igjen, men lokkene er langt er stylet enn de var for fem år siden.

Frazer Harrison

Katie har etter hvert fått en velfylt designergarderobe med klær fra Gucci, Versace, Armani og en rekke andre eksklusive merker. Den blomstrete kjolen er for Louis Vuitton.

Frazer Harrison
Frazer Harrison

Katies Holmes' blå kjole med åpen rygg er fra Calvin Clein.

Evan Agostini

På årets Vanity Fair-fest var Katie vakrere enn noensinne i en mørk drømmekreasjon fra stjernedesigneren Elie Saab.

– Jeg er forelsket i henne i denne mørke og sensuelle silhuetten. Det er en stund siden hun har fått meg til å måpe på denne måten, skrev journalisten på motenettstedet Redcarpet-Fashionawards.

SE VIDEO: Nå vil luksus-Nina kle oppp Mette-Marit

LES MER: Disse produkteme bør du ha med på festival

Hvordan var din opplevelse i dag?