Christian Louboutin vant kampen om de røde sålene

Den franske skodesigneren har kjempet hardt for sine markante rødesåler. Nå fikk han medhold i retten.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Denne uken ble det kjent at den franske skodesigneren Christian Louboutin (49) får merkevarebeskyttelse på de røde sålene, melder ABC News. Det betyr at feiden mellom skogiganten og det franske motehuset Yves Saint Laurent, som har pågått siden april 2011, er over.

Retten i New York slo fast at Louboutin får beskyttelse av sitt iøynefallende varemerke. Det vil hindre konkurrenter som YSL i å lage sko med der den markante røde sålen står i kontrast til resten av skoen. Konkurrentene vil likevel kunne produsere røde sko med røde såler – sko uten kontraster.

David H. Bernstein, advokaten til Yves Saint Laurent, ser på dommen og avgjørelsen som en seier siden selskapet kan fortsette å lage helt røde sko, melder nettstedet.

LES OGSÅ: Norske Guro fikk skryt av Keira Knightley – slik ble hun klar for rød løper

Skoene til den franske designeren har vært mye omtalt i mediene de siste årene, blant annet fordi merket er et av de mest piratkopierte i verden. Det finnes tusenvis av nettsteder som selger falske Louboutin-sko, og problemet er blitt så omfattende at selskapet har opprettet en egen side hvor de navngir hele 3000 slike nettbutikker som selger falske varer.

Tidligere i sommer ble over 20.000 par uekte Louboutin-sko beslaglagt av tollerne i Los Angeles. I alt ble det gjort fem beslag i tidsrommet mellom 17. juli og 14. august og den samlede verdien på beslaget er på om lag 1, 5 milliarder kroner, meldte Los Angeles Times

LES OGSÅ: Skaper ny luksustrend for menn – Christian Louboutin satser på mannlige kunder

LES OGSÅ: Kate gjorde som Mette-Marit – gikk for Pucci

Publisert: