Nyheter

«Dødsfabrikken» produserte klær for P. Diddy og Disney

Arbeiderne som mistet livet i fabrikkbrannen i Bangladesh sydde blant annet klær for millionær-rapperen P- Diddys merke Enyce.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Lørdag mistet minst 100 tekstilarbeidere livet i det som kalles den verste brannen i Bangladesh noensinne. Siden den tragiske hendelsen har mediene spekulert i hvilke merker som fikk klærne sine produsert på fabrikken - som også får krass kritikk for manglende brannsikkerhet og elendige arbeidsforhold.

Den amerikanske kjeden Wal-Mart innrømmet tidlig at fabrikken produserte barneklær for deres merke Faded Glory, men onsdag melder AP at deres reportere også har funnet klær dra rap-stjernen Sean «P. Diddy» Combs' klesmerke Enyce i den forlatte fabrikken.

Reporterne har også funnet bestillingsbøker hvor en rekke bestillinger for Disney er registrert, skriver USA Today Disney-effektene selges også til Norge, fra Disneys internasjonale nettsider.

AP har prøvd å få en kommentar fra P. Diddy, men har foreløpig ikke lykkes. Heller ikke Disney har kommentert opplysningene.

Organisasjonen Clean Clothes Campain jobber for å forbedre arbeidsforholdene i tekstilindustrien, og leder Liz Parker oppfordrer nå rapstjernen til å stå fram og fremme bedre arbeidskår i Bangladesh. P Diddy kjøpte Enyce i 2008 for rundt 115 millioner kroner.

- Vi er sikre på at han vil bli sjokkert når han finner ut at hans merke er involvert i en så grusom tragedie, sier Parker til nyhetsbyrået AFP.

LES OGSÅ:Norsk klesgründer reagerer på fabrikkbrannene: – Brannsikkerhet er en smal sak

Kjedene Sears, C&A og Li & Fung har også benyttet seg av fabrikken, og sistnevnte har lovt å gi en erstatning på i underkant av 7000 kroner til alle familiene til ofrene, ifølge AFP.

Brannen på Tazreen Fashion Ltd. har fått stor oppmerksomhet internasjonalt. Både på grunn av omfanget, men også fordi arbeidere i etterkant har fortalt at de ble stengt inne på fabrikken da alarmen gikk. Ledelsen skal ha nektet dem å komme ut, og mange døde derfor også i desperate forsøk på å redde livet ved å hoppe ut av den ni etasjer høye bygningen. Onsdag ble tre tjenestemenn ved fabrikken siktet for å ha låst dørene under brannen.

Myndighetene i Bangladesh mener dessuten at det var brannstiftere som sto bak fabrikkbrannen.

Se video:

LES OGSÅ:

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Nyheter
  2. Tekstilindustrien
  3. Etikk
  4. Bangladesh

Relaterte artikler

NYHETER

Bangladesh-ofre vil ha fabrikkjobben tilbake

NYHETER

Syv drept i ny fabrikkbrann - sydde klær til Zara-eier

NYHETER

Norsk klesgründer reagerer på fabrikkbrannene: - Brannsikkerhet er en smal sak

NYHETER

Ny bygningskollaps i Bangladesh - fabrikkeieren flyktet

NYHETER

Varner-Gruppen har lagt ut leverandørlistene

NYHETER

Avis: Spice Girls-trøyer ble laget for luselønn

NYHETER

- Norske kjeder må ta sin del av ansvaret for trygge arbeidsforhold i Bangladesh