Norske Andreas Melbostad er ny Diesel Black Gold-designer

Den norske New York-baserte moteskaperen Andreas Melbostad (39) har kapret jobben som Diesel Black Golds nye designer.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Bærummannen har jobbet hos store motehus som Donna Karan og Calvin Klein tidligere, og vært kreativ direktør hos kult-merket Phi siden 2003. I dag offentliggjør Diesel Norge at Andreas nå har fått den prestisjetunge jobben som designer for Diesel Black Gold. En rekke internasjonale motemagasiner som Vogue og ELLE har allerede spekulert lenge i om jobben var øremerket Melbostad, og også de har fått nyheten bekreftet fra Diesel i dag.

minMote har prøvd å komme i kontakt med Melbostad uten å lykkes.

Ifølge pressemeldingen overtar Andreas jobben høsten 2013, og skal vise sin første Diesel Black Gold-kolleksjon for våren 2013 allerede neste desember. Deretter vil han vise en ny kolleksjon under neste års moteuke i New York.

«Denne ansettelsen markerer et nytt og viktig steg i merkets utvikling, som begynte med åpningen av den første Diesel Black Gold-butikken i New York tidligere år; nå er planen å åpne flere butikker», skriver Diesel i pressemeldingen.

Diesel Black Gold ble lansert i 2008. Merket skal kombinere Diesels denim-ekspertise med skreddersydde plagg med innslag av både denim og lær. Greske Sohipa Kokosalaki har vært sjefsdesigner siden 2009, men byttes nå ut med Melbostad.

Andreas Melbostad har kanskje ikke et kjent navn i hjemlandet, men har opparbeidet seg bred erfaring i motebransjen. Han begynte sin karriere hos Nicole Farhi i London, fortsatte til en jobb hos Nina Ricci og flyttet deretter til Paris hvor han samarbeidet med Lanvin-legenden Alber Elbaz om flere kolleksjoner for Guy Laroche og Yves Saint Laurent Rive Gauche. Deretter gikk turen til New York, hvor han nå er bosatt. Der jobbet han som som design-direktør hos både Donna Karan og Calvin Klein før han ble headhuntet til jobben i Phi. I 2008 satt Vogue-dronning Anna Wintour på første rad for å se hans kolleksjon under New York Fashion Week, mens verdenskjente modeller som Lily Donaldson og Raquel Zimmerman gikk på catwalken.

Publisert:

Finn mer innhold om: