Rihanna forlater Norge med gaver til over 100.000 kr.

TRENDSETTER: Rihanna kan etter Oslo-oppholdet plusse på en utvilsomt allerede rikholdig garderobe. Her under konserten på Telenor Arena. Foto: Trond Solberg/VG

Flere norske designere og internasjonale motehus overøst Rihanna med eksklusive klær, smykker og skjønnhetsprodukter under Oslo-oppholdet.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Det er kjendisstylist John André Hanøy som skal ha satt sammen gavepakken til en samlet verdi på over 100.000 kroner.

minMote kjenner til deler av innholdet i Rihannas eksklusive motegave. Den består blant annet av klær og tilbehør fra norske merker som Mardou & Dean, FWSS og TSH. Svært eksklusive varer fra motehus som Lanvin og Balmain skal også være noe av det den barbadiske stjernen fikk med seg etter oppholdet i Oslo.

Hanøy ønsker ikke å uttale seg om saken, men minMote kjenner til at han mandag ettermiddag ble observert på vei inn til The Thief med flere store bæreposer.

Han er også blitt sett på hotellet på Tjuvholmen både tirsdag og onsdag denne uken.

Da den danske supermodellen Helena Christensen bodde på hotellet i mai, fikk hun sin suite fylt opp med nye klær. Den gangen røpte Hanøy overfor minMote at det var han som hadde satt sammen garderoben som hadde en samlet verdi på om lag 150.000 kroner:

- Det har vært en utrolig morsom jobb som jeg har brukt mye tid på. Jeg har prøvd å plukke ut plagg som passer perfekt til Helenas stil, sa stylisten den gang.

STJERNESTYLIST: John André Hanøy har laget gavegarderober til både Rihanna og Helena Christensen. Her sammen med sistnevnte da hun besøkte Norge i mai. Foto: Lars Evanger

John Andre Hanøy jobber blant annet som stylist for den norske supermodellen og Top Model-programlederen Siri Tollerød, og har tidligere jobbet med store navn som Amy Winehouse, Yoko Ono og Kat Von D.

Det skal også være han som styler Petter og Gunhild Stordalen før hotellkongens årlige 16. mai-fester.

Guest Relation Manager ved The Thief, Dominic Gorham, benekter at Hanøy er leid inn av Stordalens hotell for å sette sammen gavepakker til deres kjendisgjester.

- Jeg kjenner ikke til at Rihanna skal ha mottatt gaver, sier Gorham.

- Vi tillater ikke folk inne på rommene til våre gjester, så ingen har vært der og plassert noe som helst.

- Men John André Hanøy har blitt observert på hotellet tre dager på rad med store bæreposer?

- Han er en venn av hotellet, sier en knapp Gorham.

Selskapene bak klesmerkene FWSS og TSH har ikke vært tilgjengelige for en kommentar angående gavene de skal ha gitt Rihanna. Heller ikke det norske merket Mardou & Dean ønsker å si noe om sitt gavebidrag.

- Vi går aldri ut med denne type informasjon, så det har vi ingen kommentar til, sier Patrik Rosenfors i designerduoen.

Dette er ikke første gang Rihanna mottar norske motegaver.

Da popstjernen besøkte Norge i fjor sommer fikk hun blant annet med seg en grønn bikini fra det norske merket Porto Br. Kort tid senere ble hun avbildet i Sardinia iført kreasjonen, som deretter ble utsolgt på få timer. Popstjernen fikk også med seg en diamantpinsett signert øyenbrynkongen Fred Hamelten, og takket i ettertid Hamelten på Twitter.

Moteviter Ida Eritsland har tidligere uttalt til minMote at merkevarer er avhengige av eksponering via kjendiser for å lykkes:

- Å gi bort noen plagg koster selvsagt mindre enn en reklamekampanje, men kan gi like stor gevinst.

Publisert: