Se den luksuriøse Nobel-garderoben til Claire Danes

EKSKLUSIVE KJOLER: Den sorte og hvite kreasjonen er fra Giambattista Valli er haute couture og dermed enda mer eksklusiv enn den grå blondekjolen fra Dolce & Gabbana. Foto: NTB Scanpix / Getty Images / All Over Press

Under oppholdet i Norge i forkant av Nobel Fredspris-konserten har skuespiller og Nobel-vertinne Claire Danes sverget til eksklusiv, italiensk design.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Siden Danes ankom Norge mandag kveld, har hun deltatt på en rekke arrangementer og formelle tilstelninger i sammenheng med årets fredsprisutdeling. Det er kjendisstylist Jan Thomas Mørch Huseby som sminker Danes under oppholdet i Norge.

Skuespilleren har vunnet en rekke priser for sine prestasjoner og har gjennom over 19 år i bransjen gått gjennom en stor stilforandring.

I kveld ble det klart at Danes igjen gikk for italiensk design da hun gjorde sin entré på scenen i Oslo Spektrum i en spektakulær Valentino-kjole.

HOT I GRÅTT: Under pressekonferansen tidligere i dag, bar Claire Danes en grå blondekjole fra Dolce & Gabbana. Kjolen har en prislapp på om lag 16.700 kroner. Foto: Farfetch.com / Getty Images / All Over Press

Da 34-åringen deltok på en pressekonferanse onsdag ettermiddag hadde hun for anledningen kledd seg i en grå Dolce & Gabbana-kjole. Blondekjolen har en prislapp på over 16.000 kroner, og har et lignende snitt og materiale som flere av de røde Dolce & Gabbana-kjolene som en rekke stjerner har blitt sett med det siste halvåret.

Under selve prisutdelingen i Oslo Rådhus tirsdag, valgte Danes å kle seg i en kreasjon fra nok et italiensk motehus. Da hadde hun på seg en sort og hvit ankellang kjole med blomsterapplikasjoner fra Giambattista Vallis haute couture-kolleksjon for våren 2013. Det har ikke lykkes minMote å finne ut hva prisen på kjolen er. Det italenske luksusmerket er også en av favorittene til vår egen Kronprinsesse Mette-Marit. Se og Hør har også omtalt Claire Danes luksuriøse kjolevalg.

ITALIENSK LUKSUS: Skuespiller og Nobel-vertinne Claire Danes (34) gikk kledd i en svart og hvitmønstret kjole med blomsterapplikasjoner fra det italienske motehuset Giambattista Valli. Kjolen er fra Vallis couture-kolleksjon for våren 2013. Foto: Getty Images/ All Over Press/ Afp

- Claire Danes er utrolig flott. Hun er alltid elegant uten å bli kjedelig. Både den grå kjolen fra Dolce & Gabbana og den sorte og hvite Giambattista Valli-kreasjonen kler henne utmerket og passer til anledningen. Men jeg håper hun drar på enda mer i kveld og blir et blikkfang på scenen, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

På Nobel-banketten tirsdag kveld var den prisbelønnede skuespilleren iført en isblå, lang tubekjole med blondeutskjæringer som matchet med en clutch i en mørkere blånyanse. Håret var volumiøst og utslått, mens sminken var dus og naturlig. Sammen ektemannen Hugh Dancy strålte Danes blant de mange prominente gjestene på Grand Hotell.

ISBLÅ KJOLEDRØM: På Nobel-banketten hadde Danes på seg en stroppeløs kjole med blondeutskjæringer som hun matchet med en nagle-clutch. Foto: NTB SCANPIX

I fjor fikk «Sex og Singelliv»-stjerne og Nobel-vertinne Sarah Jessica Parker motebransjen til å juble over valget av antrekk på scenen i Oslo Spektrum. Hun gikk da kledd i en dus blå Erdem-kreasjon med en svært tidsriktig glippe på magen.

- Det skal mye til for å slå Parkers fantastiske antrekk, men jeg har troen på Claire. Ikke bare er hun en rå skuespiller, men hun har virkelig imponert på den røde løperen de siste årene, sier Vold, og fortsetter:

- Dessuten har hun flere ganger festet med moteverdenens mektigste kvinne, nemlig Vogue-redaktør Anna Wintour. Hun kommer nok ikke til å skuffe, sier minMote-lederen.

Publisert: