Luksusmerket Prada granskes for skattejuks

POPULÆRT: Motehuset Prada har stor suksess med sitt særegne design. Nå granskes Miucca Prada og hennes ektemann for skatteunndragelse. Her er sjefsdesigneren Miucca avbildet med skuespiller Gwenyth Paltrow. Foto: Getty Images

Det eksklusive italienske motehuset er i disse dager under etterforskning av italienske myndigheter for skatteunndragelse.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken. Det italienske motehuset har lenge hatt selskaper registrert i Luxembourg og Nederland. Miuccia Prada og ektemannen Patrizio Bertelli, står bak merket som regnes å være et av de mest innflytelsesrike motehusene i verden.

Kongelig favoritt

Prada fikk sitt gjennombrudd på midten av 80-tallet, da Miuccia turte å satse på minimalisme i stedet for romantikk og glitter, slik som Christian Dior og Chanel gjorde.

Her i Norge er kronprinsesse Mette-Marit blant merkets mest kjente fans. Kronprinsessens forkjærlighet for italiensk design er velkjent, spesielt eksklusive motehus som Valentino, Pucci og Prada er blant hennes favoritter.

Mette-Marit blir ofte sett med både clutchvesker og større skuldervesker fra Prada.

Sjekk Mette-Marits doble veskeluksus her!

Mette-Marit Prada

Foto: Scanpix

Mette-Marit Prada

Foto: Scanpix

Mette-Marit Prada

Foto: Scanpix

Mette-Marit Prada

Foto: Scanpix

Ukjent sum

GRANSKES: EKteparet Patrizio Bertelli og Miuccia Prada står sammen bak det italienske motehuset Prada. Merket er mest kjent for sitt minimalistiske design, men overrasket ofte med særegne mønstre og effekter. Foto: Getty Images

Da Miuccia Prada og ektemannen Patrizio Bertelli bestemte seg for å flytte selskapene tilbake til Italia, reagerte de italienske myndighetene på uregelmessigheter i regnskapet, skriver Dagens Næringsliv.

Styreleder i Prada Holding, Carlo Mazzisom, stiller seg uforstående til skatteunndragelsen.

– Hverken selskapet eller noen av dets datterselskaper har unndratt seg å betale skatt etter gjeldende regler, sier motehusets styreleder, Carlo Mazzi, i en kommentar til avisen.

I samme kommentar sier han at motehuset allerede har betalt over 400 millioner euro i restskatt, og samtidig at all dokumentasjon i saken er oversendt myndighetene.

Det er ikke kjent hvor store summer Prada skal ha unnlatt å skatte av.

Dolce & Gabbana fengselsdømt

Det er flere store motehus som har slitt med skatteproblemer.

I 2013 ble det italienske luksusmerket Dolce & Gabbana anklaget for skattejuks, og designerne Domenico Dolce og Stefano Gabbana ble senere dømt til fengsel. Designerparet unndro om lag én milliard euro i skatt.

Publisert: