Designer Nina Skarra: – Biter negler

NEW YORK (minMote): Uvær skaper trøbbel for moteuken i New York. Både giganten Marc Jacobs og norske Nina Skarra er rammet av store flyforsinkelser.

Samtidig som flere hundre tusen moteinteresserte skulle delta på et av verdens fremste motearrangementer, inntok også en snøstorm New York. Flere kansellerte fly har ført til at både motegjester og kleskolleksjoner ikke har ankommet motemetropolen som planlagt.

Uværet har også skapt utfordringer for den norske designeren Nina Skarra, som viser for andre gang under den prestisjetunge moteuken. På grunn av kansellerte fly mangler hun fortsatt både sko og deler av kolleksjonen som skal vises frem søndag morgen på Lincoln Centre.

– Helene Westbye, som har designet skoene vi skal bruke, sitter og biter negler hjemme og håper at hun kommer seg på et fly, men nå sier de at været skal bli verre. Siste del av kleskolleksjonen er i all hast sendt via London i håp om at det vil være flere flymuligheter derfra, forteller Skarra til minMote.

Designeren har imidlertid is i magen og har ingen planer om å flytte sin visning.

– Det ordner seg alltid til slutt, sier hun.

SE VIDEO:Vågal åpning av moteuken i New York

En som imidlertid har flyttet sitt moteshow, er Marc Jacob som er en av de største designerne som holder visning i forbindelse med moteuken. Hans show skulle funnet sted førstkommende mandag, men fredag meldte britiske Vogue at det blir utsatt til torsdag.

– Vi mangler vesker, sko og to materialer, forklarte en talsperson fra for Marc Jacobs til WWD.

Mange av motegjestene har trolig allerede forlatt New York når Marc Jacobs-visningen holdes, kun én dag før moteuken London setter i gang.

– Vi har full forståelse for at folk har et fly å rekke, og vi forventer heller ikke at noen skal endre planene sine på grunn av oss, fortsetter han.

Hvordan var din opplevelse i dag?