Designer Adele formfull-kolleksjon for Burberry?

Hva skjer når to av Storbritannias største stoltheter slår seg sammen? Svaret kan vi få hvis ryktene om at Adele (24) lager en egen kolleksjon for Burberry er sanne.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Moteverdenen flommer over av rykter om at den britiske sangfuglen skal lage en kleslinje med pluz size klær - altså i en ekstra stor størrelse. Blant annet har både Huffington Post, Marie Claire og det prestisjetunge motemagasinet Vouge Storbritannia spekulert i om en ny Burberry-kolleksjon signert Adele er på vei.

Adele skal ha blitt spurt av Burberry-sjef Christopher Bailey om å jobbe sammen med han om en kolleksjon for formfulle kvinner, og dessuten bli en talsperson for det erkebritiske merket.

Det er i så fall neppe tilfeldig at akkurat Burberry vil samarbeide med Adele. Den høygravide stjernen har erklært at hun er stor fan av merket, og dessuten kledd seg i Burberry på den røde løperen flere ganger.

- Jeg husker at jeg sparte i tre år før jeg kunne kjøpe min første Burberry-veske, har sangeren tidligere uttalt.

minMote-leder Sonia Huanca Vold håper at ryktene stemmer, og at Burberry kan gå i bresjen for de andre store motehusene.

- Mange rimeligere kleskjeder har kolleksjoner for store kvinner, men ingen store motehus har foreløpig gjort det samme. Burberry har alt å tjene på dette, mener Vold

Siden hun tok verden med storm med albumet «21 » i 2011 har Adele også blitt en yndet forsidepike for flere store motemagasiner. Vogue, ELLE, Glamour og Rolling Stone har alle hatt nærbilder av sangfuglens ansikt på forsiden, mens Cosmopolitan ga Adele sin første forside i helfigur.

- At det er oppsiktsvekkende at Adele har blitt trykket til brystet av motebransjen fordi hun ikke er radmager, sier jo litt om stadiet motebransjen fortsatt er på, mener Vold.

Hun mener motebransjen fortsatt har en lang vei å gå når det gjelder å fremme sunne kroppsidealer.

- Det hender store magasiner lar en kvinne med former pryde forsidene sine, men det blir alltid gjort et stort nummer ut av det. Det betyr at bransjen ikke han endret seg nok - mange av dagens modeller er fortsatt for tynne, mener Vold.

Hun mener Burberry har sjansen til å vise at størrelsen ikke trenger å stoppe en kvinne fra å handle på et av verdens største motehus.

- Dette er et stort steg i riktig retning. Hvorfor skal ikke kvinner med kurver også kunne handle eksklusiv design? sier minMote-lederen.

Selv om Adele blir den første plus size-talskvinnen, har Burburry tradisjon for å bruke britiske kvinner som frontfigurer. Tidligere har Kate Moss, Lily Donaldson, Agyness Deyn og ikke minst Harry Potter-stjernen Emma Watson.

Hva synes du om at Adele kan bli Burberry-designer? Er hun en bra talsperson for merket? Diskuter i kommentarfeltet!

minMote-kommentar:Hurra for hele Adele!

Undersøkelse:minMote-leserne sier ja til former

Publisert:

Finn mer innhold om: