Nyheter

Jane Birkin ber Hermès skifte navn på den ikoniske vesken

Hermes Birkin

Er dette slutten for «The Birkin Bag»? Jane Birkin har bedt motehuset skifte navn på luksusvesken etter hun ble oppmerksom på dyremishandlingen PETA hevdet tidligere i sommer.

 • Thea Roll Rakeng
Publisert:
Hermes Birkin

OPPHAVET: Da Jane Birkin møtte den davæørende sjefdesigneren i Hermès, Jean-Louis Dumas, tilfeldig på en flyreise i 1985, tok det ikke lang tid før motehuset lagde en veske oppkalt etter henne. Her er skuespilleren og modellen avbildet i 1966. Foto: Getty Images

Hermes Birkin

DEN SKYLDIGE: Hermès-veskene laget av krokodilleskinn vil Jane Birkin fjerne navnet sitt fra. Grunnen er at PETA avslørte grov dyremishandling tidligere i sommer. Denne modellen koster 129 000 dollar, altså over 1,4 millioner kroner. Foto: Getty Images

Jane Birkin skal ha bedt luksusmotehuset Hermès om å bytte navn på den ikoniske Birkin-vesken som ble oppkalt etter skuespilleren i 1985. Det skriver Huffington Post og flere andre nettsteder.

Les historiene bak verdens mest ikoniske vesker her.

Grunnen skal være at dyrevernsalliansen PETA gikk hardt ut mot merket tidligere i sommer og hevdet at krokodilleskinnsveskene er resultat av grovt dyreplageri av alligatorer og krokodiller.

PETA Targets Hermès Days Before Paris Men’s Wear Show (Published 2015)
BER OM NAVNEBYTTE: Jane Birkin vil ikke ha krokodilleveskene fra Hermès oppkalt etter seg så lenge motehuset ikke finner en bedre praksis når det kommer til dyrevelferd. Foto: Getty Images

Birkin vil ikke ha en slik praksis knyttet opp mot navnet sitt, skriver avisen.

- Etter å ha blitt varslet om den grusomme slaktingen av krokodiller for at Hermes-vesker skal bli laget under mitt navn... Har jeg bedt Hermès om å omdøpe krokodillevesken til en bedre praksis i tråd med internasjonale normer er på plass, sier Jane Birkin i en pressemelding.

Les også:Skal ha levert tilbake luksusvesker verdt 120.000 kroner grunnet marihuanalukt

Statussymbol

Krokodillevesken kan koste flere hundre tusen, og verdens dyreste krokodille-Birkin ble solgt for 3,4 millioner i 2014, ifølge Style.com.

Siden 1985 har designervesken blitt en av de mest ettertraktede på markedet, og omtales som et statussymbol. Både Celina Middelfart og Mette-Marit har skaffet seg en, i tillegg til Kim Kardashian og datteren hennes, og en rekke andre Hollywood-kjendiser.

Publisert:

Les også

 1. MOTE

  Fra Chanel til Hermès: Historien verdens mest kjente luksusvesker

 2. KJENDIS

  Nå viser Kim Kardashian frem luksusvesken «designet» av datteren

 3. NYHETER

  Svigermoren ødela Maria Menas Chanel-veske

Finn mer innhold om:

 1. Vesker
 2. Hermès
 3. Jane Birkin

Relaterte artikler

TILBEHØR

Seks ikoniske vesker og damene bak

MOTE

PETA hevder luksusveske-produksjon er dyreplageri

MOTE

Disse fem luksusveskene går aldri av moten

KJENDIS

Kim Kardashian dukket opp med veske til 311.000 kroner

NYHETER

Internasjonale medier: Alexa Chung og Alexander Skarsgård er kjærester

NYHETER

Burberry slutter med brenning av klær

TILBEHØR

Ti designervesker vi drømmer om