Camilla Pihl lanserer klesmerke: – En drøm som går i oppfyllelse

STORE PLANER: Camilla Pihl har store planer når hun nå lanserer sitt eget klesmerke. FOTO: FREDRIK SOLSTAD, VG
STORE PLANER: Camilla Pihl har store planer når hun nå lanserer sitt eget klesmerke. FOTO: FREDRIK SOLSTAD, VG

Influencer Camilla Pihl (40) lanserer sitt eget klesmerke med Holzweiler på laget.

– Jeg gleder meg helt enormt mye. Jeg har tidligere gjort mange samarbeid, men det å starte sitt eget merke er virkelig en drøm som går i oppfyllelse, sier Camilla Pihl.
MinMote møter henne, forloveden og business-partneren Peter Peters og Andreas Holzweiler på Lysaker Brygge i Holzweilers kontor og agentur.
Pihl har jobbet aktivt med merket i det stille 2,5 år, og forteller at det har vært svært vanskelig å holde på den store hemmeligheten.

Da hun først gjør noe, skal det gjøres ordentlig. Hun har holdt kortene helt tett til brystet, og ingen har fått vite noe.
– Det har vært så sykt vanskelig. Jeg har hatt så lyst til å si noe. Venninnene mine vet det ikke engang, sier hun.
– Hun har ikke engang sagt det til moren sin! Utbryter Peters.
Camilla Pihl ler hjertelig. Hun kribler etter å sette drømmen ut i live.
– Det blir deilig å få det ut i verden og kunne fortelle om alt og dele prosessen. Da blir det også plutselig mer virkelig.
Både Holzweiler og Pihl har investert i merket, som skal produseres via Holzweilers kanaler. Det norske merket har de siste årene gjort suksess internasjonalt, og har blant annet flere ganger kledd opp superstjernen Gigi Hadid.

DRØMMEJOBB: Camilla Pihl lanserer sitt eget merke og den første kolleksjonen kommer i butikk neste vår. Her fra Holzweiler sine lokaler på Lysaker sammen med hunden Theodor. FOTO: FREDRIK SOLSTAD/VG.
DRØMMEJOBB: Camilla Pihl lanserer sitt eget merke og den første kolleksjonen kommer i butikk neste vår. Her fra Holzweiler sine lokaler på Lysaker sammen med hunden Theodor. FOTO: FREDRIK SOLSTAD/VG.

Første kolleksjon fra Camilla Pihl kommer neste vår. Stikkordene for kolleksjonen er at den skal være i kjent «Camilla Pihl-stil», at den skal være lett å kle opp og ned og kombinere med gamle favoritter.
– Jeg skal lage plagg som jeg savner i klesskapet mitt. Jeg tenker at folk må kjenne igjen min estetikk og identitet i plaggene, sier hun.

– Vi starter ett nytt merke

Familien Holzweiler med Andreas, Susanne og Maria i spissen driver merket Holzweiler sammen, og de har lenge ønsket å samarbeide med Pihl. Både Pihl og familien Holzweiler har fulgt hverandre med stor interesse.
– Det har vært viktig å få med seg de riktige partnerne. Jeg og «The Holzweilers» har kjent hverandre i mange år, og blitt imponert over hverandres suksesser. Vi har gått lenge og snakket om å gjøre noe sammen. Nå er timingen riktig, sier Pihl.
Det mangler heller ikke på lovord fra businesspartner Andreas Holzweiler.
– Camilla har 100 prosent integritet i hva hun gjør. Hun er ekte vare. Rent business-messig er det imponerende hva hun har fått til, sier han og legger til:
– Vi starter et nytt merke, og tenker langsiktig. Dette er ikke et blaff som vi skal bygge opp for en sesong. Det handler ikke om kroner og øre i starten, men om å langsiktig forvalte merket og merkevaren.

Pihl er kjent som en av landets mest profilerte influencere. Hun har tidligere hatt suksessrike samarbeidskolleksjoner med David Andersen og Bianco. Hennes eget hudpleiemerke Skin Camilla Pihl ble raskt en bestselger hos butikk-kjeden Vita. Det har ligget i kortene at det neste måtte være klær. Men ikke på hvilken som helst måte.

PARTNERE: Peter Peters og Camilla Pihl. FOTO: FREDRIK SOLSTAD, VG
PARTNERE: Peter Peters og Camilla Pihl. FOTO: FREDRIK SOLSTAD, VG

Team Pihl & Peters har vært veldig bevisste på at de ikke har ønsket å gjøre noen klessamarbeid tidligere.

– Jeg har alltid fokus på suksess

Nå er resultatet merket Camilla Pihl. Ambisjonene er høye, noe annet ville vært unaturlig.
– Det har vist seg at instinktene mine har stemt til nå, så jeg krysser fingrene for at folk vil like det denne gangen også. Jeg har alltid fokus på suksess, sier Pihl og legger til:
– Det feil å gå inn i prosjekter og tenke på hva som kan gå galt.
Pihl får støtte fra sin livspartner og businesspartner Peters.
– Vi bestemte oss for noen år siden at livsmottoet vårt er vi gjør prosjektene våre sammen, at vi skal ha skikkelig lidenskap for prosjektene vi går inn i, vi skal elske menneskene vi jobber med, og menneskene skal være flinke til det de driver med det. Hvis de tre stemmer, så ser vi hvordan det går. Men vi tenker alltid at vi skal ta det så langt som mulig, sier Peters.

KLAR FOR BUSINESS: Camilla Pihl får nå enda mer å henge fingrene i. FOTO: FREDRIK SOLSTAD, VG
KLAR FOR BUSINESS: Camilla Pihl får nå enda mer å henge fingrene i. FOTO: FREDRIK SOLSTAD, VG

Store drømmer har Pihl begynt å drømme for lengst. Hun vil lage garderobeklassikere man kan ta frem igjen år etter år. Målet er å bygge merket til å bli stort, og at det etter hvert skal selges internasjonalt.
– Man satser stort da man først gjør noe. Men det er litt skummelt og spennende å gå inn i nye prosjekter. Jeg tenker alltid stort med de tingene jeg gjør, men det er ikke alltid jeg flagger det så høyt. Jeg liker å jobbe litt i smug, avslutter hun.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?