Fansen raser mot Kim Kardashian West etter vekttap-kommentarer

I HARDT VÆR: Kim Kardashian Wests siste Instastory kan være triggende ifølge norsk ekspert. Foto: Evan Agostini/AP
I HARDT VÆR: Kim Kardashian Wests siste Instastory kan være triggende ifølge norsk ekspert. Foto: Evan Agostini/AP

Reality-dronningen takket søstrene da de var bekymret for hennes vekt. Det får både Twitter og eksperter til å reagere. 

Søndag kveld var Kim Kardashian West, Khloe Kardashian, Kendall Jenner og Kris Jenner på et pokerevent sammen. På Instagramstories har førstnevnte lagt ut flere korte klipp hvor hun filmer søstrenes tilbakemelding på hennes vekttap.

– Jeg er virkelig bekymret, det ser ikke ut som du spiser. Du er så tynn, sier Kendall ifølge Harper's Bazaar.

– Tusen takk, svarer Kim oppglødd.

Khloé, som i Norge har fått kritikk for sitt program «Revenge Body», sier hun aldri har sett søsteren så tynn.

– Du er en vandrende facetunedokke, sier hun ifølge magasinet.

Facetune er en billedredigeringsapp som også lar brukerne redigere huden fri for merker og kroppen mindre eller større.

Husker du? Norske leger advarer mot Kardashian-korsett

Reagerer på Twitter

Kim selv takker søstrene for komplimentene i flere av klippene, men hevder at hun ikke er så tynn.

Dette får fansen til å reagere kraftig på Twitter:

«Kim Kardashian som henger seg opp i at søstrene forteller henne at hun er så tynn at hun ser anorektisk ut på Instagramstories gir meg lyst til å kaste telefonen min ut i verdensrommet», skriver bandet Best Coast.

«Jeg kommer ikke over det jeg har sett. Kim K har tydeligvis gått ned i vekt og søstrene hennes sier hun ser anorektisk ut og hun svarer takk. TAKK! Er du seriøs? Fullstendig forbauset», skriver en annen bruker.

En tredje bruker skriver til Kim Kardashian West at da hun ble fortalt at hun så anorektisk ut, så var hun det.

«Jeg hatet meg selv. Jeg hatet kroppen min. Uheldigvis og uforklarlig, var det folk som ser opp til deg og beundrer deg. Vær så snill og vær bedre for dem», skriver hun.

untitled link

«Når jeg hører på Kim Kardashian, Kendall Jenner og Khloe Kardashian bruker ord som «anorektisk» og «tynn» som et kompliment gjør meg trist og skuffet. Du har unge barn rundt deg og millioner av følgere. Vær så snill og ikke påvirke dem og oppfordre til spiseforstyrrelser», skriver en fjerde.

–Kan trigge veldig

Solfrid Bratland-Sanda, førsteamanuensis i fysisk aktivitet og helse ved Universitetet i Sør-Øst Norge, understreker at hun ikke har sett storyene til Kardashian West, men at hun uttaler seg på generelt grunnlag.

– Kardashian-familien er jo megastjerner verden over, og da blir de også rollemodeller. Jeg mener at om du profilerer deg på den måten de gjør, så har du også ansvar for å formidle noen sunne verdier, sier hun.

Se episoden hvor «Elise undersøker» bloggtrenden juice-detox, og hvorfor klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør mener det bare er tull:

Kim har 114 millioner følgere på Instagram, og Bratland-Sanda påpeker at noen prosenter av disse menneskene sannsynligvis vil være sårbare eller allerede ha problemer med mat, kropp og følelser.

– Mange som er syke vil lete etter inspirasjon og søke opp informasjon som en del av sin sykelige atferd. Da kan sånne ting som dette trigge veldig, forteller hun.

Derfor er også førsteamanuensisen påpeker på at Sunn Fornuft-plakaten fraråder å snakke om konkrete vekttall.

– Det er veldig lett å feste seg til konkrete tall, hvor man kan tenke at man også skal nå det samme tallet. Da kan det bli et veldig fokus på det, forteller hun.

Bratland-Sanda understreker at hun er mest bekymret for personer som allerede har en risiko for å bli syke.

– Mange av følgerne hennes vil tenke «ja, ja» og ikke bry seg nevneverdig, eller kanskje få en forbigående følelse av kroppsmisnøye, og det er helt normalt. Det vil nok alle kjenne på til tider, men det kan trigge dem som allerede er utsatt, slår hun fast.

Forvirret? I videoen får du full oversikt over familietreet til Kardashian/Jenner:

Hvordan var din opplevelse i dag?