Nyheter

Karl Lagerfeld anmeldt av formfulle kvinner

KONTROVERSIELL: Karl Lagerfeld er sjefdesigner for det franske motehuset Chanel, og er kjent for å uttale seg i sterke ordelag om andre kvinners utseende. Foto: Getty Images/All Over Press

Sjefdesigneren for Chanel har tidligere uttalt at han mener artisten Adele er «litt for feit» og at «ingen vil se tykke kvinner på catwalken». Nå blir Karl Lagerfeld anmeldt av formfulle, franske kvinner for diskriminerende kommentarer. 

  • Oda Marie Midbøe
Publisert:

Den ikoniske designeren som har ledet motehuset Chanel siden begynnelsen av 80-tallet, har flere ganger kommet med kontroversielle uttalelser.

Nå har imidlertid den franske organisasjonen «Pretty, curvy, sexy and fine with it» fått nok av Lagerfelds harselering med de som er noen størrelser større enn modellene på catwalken.

- Fått nok

Organisasjonen som utelukkende består av formfulle kvinner saksøker nå designeren for det de hevder er nedsettende og diskriminerende kommentarer, opplyser organisasjonens president, Betty Aubriere, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Vi har fått nok. Mange unge kvinner er usikre, og det å høre slike uttalelser er grusomt for dem, sier Aubriere.

Lagerfeld har periodevis kritisert overvektige mennesker og hedret det å være tynn. Tidligere har designeren sagt at «ingen vil se tykke modeller på catwalken», noe han gjentok da han gjestet et TV-program i Frankrike tidligere denne måneden. Da la han også til at Frankrikes helsesystem delvis slet på grunn av «all sykdom forårsaket av mennesker som er tjukke».

Krever ny lov

Ifølge den nylig utgitte boken«The World According to Karl» som har samlet flere av Lagerfelds mest kjente utsagn, skal designeren også ha sagt at «det er den feite kvinnen som sitter foran TV-en med en pose snacks som sier at tynne modeller er stygge».

Presidenten for organisasjonen som nå anmelder Lagerfeld sier at kjente mennesker må slutte å komme med slike fornærmelser.

- I dag er det han som fornærmer oss, men hvem vil det være i morgen?

Organisasjonen krever nå en lov som omhandler diskriminering av formfulle mennesker.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Chanel
  2. Karl Lagerfeld
  3. Frankrike
  4. Diskriminering

Relaterte artikler

KLÆR

Uforglemmelige øyeblikk fra Karl Lagerfelds karriere

NYHETER

Karl Lagerfeld er død

NYHETER

Lagerfelds katt kan arve milliardformue

NYHETER

Slik så det ut da Chanel forandret Havana til en stor catwalk

NYHETER

Designer protesterte mot bruk av etniske referanser i kleskolleksjoner

MOTE

Derfor takket Cara Delevingne og Kendall Jenner nei til Victoria's Secret

NYHETER

Alt du må vite om Karl Lagerfelds etterfølger Virginie Viard