«The dress 2.0»: Hvilken neglelakk passer best til skoene?

Skjermdump Twitter

Husker du kjolen som ga hele verden hodebry? Nå har en liknende debatt gått viralt: Hvilken neglelakk passer best til skoene?

Line Blokhus
Publisert:

Det hele startet da 14 år gamle Ava Munro ikke klarte å bestemme seg for hvilken neglelakk som matchet skoene hennes best. Den amerikanske jenta bestemte seg for å be sine Twitter-følgere om råd – og før hun visste ordet av det var debatten om skoene en viral hit.

I Twitter-meldingen som Munro postet tidligere denne uken la hun ved et bilde av to neglelakker og et par sko – alle i ulike nyanser av lilla.

- Hvilken farge matcher skoene best? var spørsmålet hun stilte følgerne sine.

untitled link

Til MinMote sier Munro at det er helt «crazy» å få så mye oppmerksomhet og legger til:

- Jeg har fortsatt ikke bestemt meg for hvilken farge jeg skal bruke.

Mindre enn et døgn etter at Munro postet Twitter-meldingen var debatten blitt plukket opp av medier over hele verden. TIME, E! Online, Daily Mail og Huffington Post er blant noen av mediene som har skrevet om skomysteriet.

Sammenlignes med #thedress

OMDISKUTERT KJOLE: Hvilken farge ser du? Gull og hvit, eller svart og blå?

Debatten om #theshoe blir beskrevet som #thedress 2.0 – altså oppfølgeren til kjolen som i februar splittet verden i fargespørsmålet: Er kjolen hvit og gull, eller blå og svart?

Oppstyret tok mildt sagt av i sosiale medier og ble skrevet om i medier over hele verden. Selv om det ble fastslått at kjolen faktisk er sort og blå, var det fortsatt et mysterie at folk som så på akkurat det samme bildet ikke kunne enes om fargene.

En stund etter at oppstyret rundt kjolen la seg ble det publisert tre forskningsartikler som forklarte fargegåten. Konklusjonen var at vi mennesker mest sannsynlig tolker farger annerledes.

Irriterte Twitter-brukere

Ifølge Daily Mail er mange Twitter-brukere blitt så irritert av #theshoe-nyheten, at de nå truer med å logge av Twitter og Instagram for godt.

Publisert: