Disse er kåret til verdens best kledde

HYLLES FOR KLESSTILEN: Justin Timberlake, Keith Richards, prinsesse Madeleine og Victoria Beckham er alle på Vanity Fairs liste over verdens best kledde. Foto: Getty Images/All Over Press
Natalie Ngo
Publisert:

Hva har prinsesse Madeleine og rockestjernen Keith Richards til felles? Begge er blant stjernene som er kåret som verdens best kledde av det anerkjente magasinet Vanity Fair.

Det prestisjetunge motemagasinet Vanity Fair har offentliggjort sin årlige liste over verdens best kledde for 2013. Listen inneholder alt fra motedesignere og modeller til filmstjerner og idrettsutøvere. Det er imidlertid ikke kun stjernene som har gjort seg bemerket på motefronten, de kongelige får like mye oppmerksomhet internasjonalt for sin klesstil.

Prinsesse Madeleine er blant en av flere prinsesser som har havnet på den anerkjente best kledde-listen i år. Den svenske prinsessen fikk spesialdesignet brudekjolen av selveste Valentino da hun giftet seg med Chris O'Neill i juni. Den italienske designeren, som har seilt opp som en stor favoritt blant de kongelige kretser, er blitt en av «Maddes» nærmeste venner i motebransjen og en inngang inn til moteeliten.

- Madeleine kan nok takke Valentino for at hun har havnet på denne listen. Hun fikk hele verdens oppmerksomhet da hun giftet seg i hans design. Hun avsluttet bryllupsreisen med å sitte på første rad under visningen hans iført sexy, sorte Valentino-blonder - og det var det som skulle til for å bli tatt inn i varmen i motebransjen, forklarer minMote-leder Sonia Huanca Vold.

ULIKE: Mens hertuginne Kate ofte ikler seg lyse pastellfarger, bruker Victoria Beckham mye sort på den røde løperen. Foto: Getty Images/All Over Press/NTB Scanpix

En annen kongelig veteran på årets liste er ikke overraskende nok hertuginne Kate, som har frekventert på Vanity Fairs liste over verdens best kledde siden 2008. Den nybakte moren fikk massiv oppmerksomhet for sin prikkete babykjole da hun viste seg offentlig for første gang med den nyfødte prinsen. Tidligere i år toppet hun også listen over verdens best kledde gravide kvinner.

Det er heller ingen overraskelse at designer og fotballfrue Victoria Beckham befinner seg på den prestisjefylte listen. Ikke bare har hun etablert seg som en ettertraktet motedesigner, men den tidligere sexy fotballfruen har også fått en langt mer sofistikert klesstil.

NYTT STILIKON: Skuespiller Kerry Washington på den røde løperen iført kjoler fra Narciso Rodriguez, Michael Kors, Giambattista Valli og Oscar de la Renta. Foto: Getty Images/All Over Press

minMote-Sonia er derimot overrasket over en av årets nykommere, Kerry Washington. Skuespilleren er mest kjent for sin rolle som Ray Charles kone i filmen «Ray» fra 2004, og er en gjenganger på den røde løperen på de mest celebre arrangementene.

- Kerry Washington er en nykommer på slike lister, men hun har den siste tiden vist seg i flere iøynefallende designerkreasjoner på den røde løperen. Washington er ikke redd for å skille seg ut med utradisjonelle snitt og sterke farger, men gjør det alltid på en svært sofistikert og elegant måte.

Blant herrene har popstjernen Justin Timberlake klatret opp på listen blant årets best kledde. Stjernen har ikke alltid vært like stilsikker, tidligere var han helt i den andre enden av skalaen, men har de siste årene transformert seg på motefronten fra blodharry til en av verdens best kledde menn.

FØR OG NÅ: Mens Keith Richards har hatt en kul rockestil siden 60-tallet, har Justin Timberlake endret klesstil med vekslende hell. I dag er de begge blant verdens best kledde. Foto: Getty Images/All Over Press/NTB Scanpix

Det er imidlertid ikke kun den yngre garden som er på listen over verdens best kledde. The Rolling Stones-gitaristen Keith Richards (69) gir herrene tøff konkurranse på motesiden, og er fullt klar over det. Rockestjernen sier nemlig til Vanity Fair at han ikke har noe stilikon fordi han selv er ett!

Andre som fortsatt holder motekoken er modellen Carmen Dell’Orefice (82). 82-åringen er nemlig blant de sjeldne som fortsatt er like ettertraktet som modell både på catwalken og magasincovere etter nesten 70 år i bransjen.

- Det er gøy å se at det ikke bare er folk i 20- og 30-årene på denne listen. Man må ikke være ung for å se bra ut - mote er for alle, sier Vold.

Publisert: