Norske Aina kåret til mest lovende avgangselev i internasjonalt motemagasin

Etter å ha vurdert flere tusen kandidater har det internasjonale mote- og livsstilsmagasinet Wallpaper plukket ut norske Aina Beck Hussain som en av verdens ti mest lovende designertalenter.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

I den rykende ferske januarutgaven presenterer det anerkjente magasinet det de mener er fjorårets ti beste avgangselever ved moteskoler over hele verden, sammen med designerplattformen Not Just A Label. Blant dem er bergenseren Aina Beck Hussain, som like før jul gjorde seg ferdig med en master på moteskolen Parsons The New Scool for Design i New York.

- Motiverende

«Å flytte denne designeren fra den røffe kysten i Norge til de kaotiske gatene i New York har bare perfeksjonert den minimalistiske og egenartede stilen hennes», skriver Wallpaper om Ainas avgangskolleksjon, som hun også viste under moteuka i New York.

Det var magasinet selv som kontaktet Ainas skole, og ba om å få presentere den norske avgangseleven i sin januarutgave. Til minMote forteller Aina at beskjeden kom som en stor overraskelse.

- Jeg ble selvsagt utrolig glad. At et så stort magasin har lagt merke til meg er helt fantastisk, og ikke minst motiverende. Det har vært to år med hardt arbeid, så å få en slik tillitserklæring føles veldig godt, sier hun.

For to år siden var Aina en av de tjue første designerne som fikk begynne på Parsons mastergrad, med bakgrunn fra moteutdannelser i Oslo og England.

Som den eneste norske masterstudenten ble Ainas design tidlig lagt merke til, og i 2011 ble hun håndplukket av Alexander McQueen-designeren Sarah Burton til å stille ut én av sine kjoler i en stor McQueen-utstilling i New York.

Flere jobber

De to siste årene har hun bodd i kollektiv i verdensmetropolen, sammen med to venner fra interiør- og restaurantbransjen i bydelen Brooklyn. Der jobber hun både med sin egen kolleksjon, i tillegg til ekstrajobben hos motehuset Diane von Furstenberg.

- Det er tøft økonomisk, for New York er ingen billig by å leve i. Derfor er jeg veldig heldig som har en jobb som sikrer meg litt ekstra inntekt. Og selv om det blir mange sene kvelder og jobbing i helgene stortrives jeg her i byen. Jeg vil heller jobbe med noe jeg virkelig elsker og takle de tøffe situasjonene når de kommer, sier Aina.

Den ambisiøse 33-åringen har dessuten fått flere stipender fra skolen, blant annet takket være toppkarakterer første året og jobben hos Diane Von Furstenberg. Jobben fikk hun etter å ha vært sommerpraktikant, og i fjor var det Aina som fikk gjøre illustrasjonene til motehusets resort-kolleksjon.

- Det var en helt utrolig følelse. Jobben hos DvF har vært veldig viktig for meg, og uten den hadde jeg nok ikke klart å oppnå like mye, mener Aina.

Kjendisinteresse

Og det er ikke bare Wallpaper som har fattet interesse for avgangskolleksjonen hennes. Aina forteller at blant annet Nicola Formichetti, stylisten til Lady Gaga, tok kontakt for å låne klær fra kolleksjonen til promoteringen av Gagas «Born This Way»-turné, mens artisten Kesha brukte Ainas design da hun ble fotografert for en av Seventeen Magazines 2013-utgaver.

Etter en kort juleferie hjemme hos foreldrene er Aina nå tilbake i New York for å jobbe med sin neste kolleksjon. Den skal etter planen være ferdig i februar, og Aina håper dessuten å få den lansert på nett. I tillegg håper hun å kunne lansere sitt eget klesmerke innen 2013 er omme.

- Det er få byer som gir så store muligheter som New York, så jeg kommer til å fortsette med arbeidet mitt her en stund. Det er klart jeg blir sliten og trøtt, men det blir vel de fleste av oss en gang iblant, og jeg elsker virkelig å bo og jobbe i New York, sier Aina.

Publisert: