5 ting vi lærte av årets BAFTA-antrekk

Bafta toppbilde2015

Fra sexy kjoler til perfekt tilbehør; MinMote har plukket ut fem av de vakreste antrekkene på årets BAFTA-fest - og lærdommene vi tar med oss fra den røde løperen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
Bafta toppbilde2015

CHIC: Franske Lea Seydoux viser hud uten verken utringning eller splitt med sin «cut out»-kjole. Foto: NTB Scanpix

Bafta toppbilde2015

RØDT PÅ RØDT: Julianne Moore matcher rød kjole med røde lepper og rødlig manke mesterlig. Foto: NTB Scanpix

Den prestisjetunge film- og TV-prisutdelingen havnet litt i skyggen av den hakket større Grammy-festen i helgen, men flotte kjoler går aldri i MinMotes glemmebok. For selv om norske Morten Tyldum ikke vant noen priser, var det nok av glamour å kose seg med på den røde løperen - endten det var Lea Seydoux' knallgule Prada-kjole eller Keira Knightleys gravidantrekk.

Se de beste og verste antrekkene fra Grammy her.

Tidligere har BAFTA bydd på en rekke moteøyeblikk, som da norske John Carew dukket opp på den røde løperen, da Michelle Williams kom i H&M-kjole eller da Livia Firth valgte norsk design.

I år var intet unntak - og etter å ha studert antrekkene har MinMote også lært ett og annet. Nemlig følgende:

1. Hvordan man mestrer «cut outs» perfekt

GUL ER KULT: Lea Seydoux matchet den gule Prada-kjolen med knallrøde lepper og negler. Foto: NTB Scanpix

Det er noe med franske kjendiser – de ser som regel alltid kule og inspirerende ut, uten at vi klarer å sette fingeren på akkurat hvorfor. Skuespiller Lea Seydoux er en av de hotteste franske navnene akkurat nå, og på BAFTA-løperen strålte hun i det som kanskje var kveldens vakreste kjole; en påskegul gallakjole med utskjøringer i sidene. Såkalte «cut outs» kan fort blit tacky og udelikat, men kombinert med langt chiffonskjørt og «tekkelig» utringing ser det helt fantastisk ut. Vi noterer!

5. Neglelakken er en del av antrekket

bafta amy adams

NEDTONET: Neglelakken til Adams skilte seg ut, uten å være prengende. Foto: NTB Scanpix

bafta amy adams

SOM ET SKUDD: Amy Adams er av mange pekt ut som en av kveldens best kledde i sin figursydde Lanvin-kjole. Foto: NTB Scanpix

Neglelakken har vært en del av motebildet i flere århundrer, og fortsatt kan vi ikke få nok av de små flaskene med deilige farger til neglene. På samme måte som avflasset lakk og ustelte negler kan trekke et antrekk ned, kan et par strøk med riktig farge utgjøre prikken over – slik vi så på Amy Adams. Den grå neglelakken står perfekt til den hvite kjolen og de store sølvsmykkene, og får oss umiddelbart til å sette grå neglelakk på vårens ønskeliste.

3. Røde kjoler med utringning funker i alle aldre

HOT MAMA: Julianne Moore strålte i en enkel, men iøynefallende kjole fra Ton Ford. Foto: Getty Images

I den grad vi noen gang hadde trodd at knallrøde, råsexy kjoler med dyp utringning er forbeholdt de yngre, beviser denne dama det motsatte. Julianne Moore var virkelig dronningen av den røde løperen i sin Tom Ford-kjole, og havnet dessuten på Vouges liste over kveldens best kledde.

Se hvordan du legger perfekte røde lepper her.

4. Det enkle er ofte det beste

VINTERHVITT: Hvem sier at hvite kjoler er forbeholdt sommeren? Laura Bailey viser at en hvit kjole er fin året rundt, bare den er flott nok. Foto: Getty Images

Det er ikke akkurat første gang vi tenker tanken, men vi kan alle lære noe av skuespiller Laura Bailey, som også havnet på Vogues best kledd-liste. Hun gikk for en helt hvit kjole med enkelt tilbehør og lite dilldall, men var likevel en av kveldens flotteste. Legg merke til de små detaljene som den høye halsen, stjernevesken og de kule øredobbene, som gjør at antrekket står ut i mengden.

Solbrun hud er flott til hvit kjole - sjekk vår selvbruninsguide her!

5. Prinsessekjole + gravidmage = sant

FLOTT PAR: Keira Knightley og James Righton poserte holdende rundt hverandre på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix

Visst er det nydelig med tettsittende gravidkjoler à la Blake Lively og Beyoncé, men Keira Knightleys mer yndige gravidstil er minst like flott. Siden hun begynte å få kul på magen har skuespilleren dukket opp i den ene feminine kjolen etter den andre, og på BAFTA valgte hun en blomsterkreasjon fra Giambattista Valli.

Skjørtet falt nydelig over magen, og Knightley toppet looken med høye pumps og rose neglelakk. Ikke mange gravide har en Giambattista Valli-kjole hengende i skapet - men det er lov å la seg inspirere!

Publisert:

Finn mer innhold om: