Norske Kristian designer turnéantrekk til Kylie Minogue

DESIGNERFAMILIE: Kristian Aadneviks viktigste samarbeidspartner er samboeren Hila Bitton. For fire måneder siden ble de foreldre til Silver, som vokser opp i samme hus som Aadnevik-kreasjonene skapes. Foto: Anne-Lise von der Fehr/minMote

LONDON (minMote) Når designer Kristan Aadneviks modeller strømmer ut på catwalken i kveld, har han ikke sovet siden i går morges. 

MinMote
Publisert:

Av ANNE-LISE VON DER FEHR

- Jeg sover aldri natten før show, innrømmer den norske designeren.

Natten har gått med til å legge siste hånd på verket for å få alle antrekk ferdig til showet under London Fashion Week.

- Ja, jeg blir trøtt, men jeg er vant til det, det går fint, sier han.

I kveld viser Aadnevik sin sommerkolleksjon for 2014. Samtidig er han i full gang med å designe antrekk for Kylie Minogue til hennes neste turné. Stylistene hennes skal innom før visningen for å diskutere ideer.

- Hvis Kylie har tid, kommer hun også, forteller samboer og samarbeidspartner Hila Bitton.

Det er lite nerver å spore hos designeren som foruten Kylie Minogue også har Jessy J, Nicole Scherzinger, Selena Gomez og Beyoncé på kundelisten.

- Du tenker egentlig ikke på hvordan det blir mottatt, sier han beskjedent om kveldens London show.

Samboeren er sikker på suksess.

- Vi elsker det vi gjør, vi tror på det og vi vet at det blir suksess, slår hun ubeskjedent fast.

Se video:Bli med hjem til stjernedesigneren Kristian Aadnevik

FORRIGE KOLLEKSJON: Aadneviks kolleksjon for denne høsten hadde innslag av røft skinn, som har vært en gjenganger i nordmannens design. Hvordan kolleksjonen for den kommende våren og sommeren blir, avsløres på catwalken i kveld. Foto: NTB Scanpix

I år er det temaene Marokko og Sahara som preger kolleksjonen. Mønstrene i stoffene er inspirert av marokkansk interiør og smykker, av ørkenfarger og øgler.

- Marokko er et sted hvor mange kulturer møtes, forklarer designeren og sier at han lenge har vært fasinert av landet.

- Mine besteforeldre og min far er fra Marokko, forteller Bitton som selv er fra Israel.

- Vi liker bevegelsene i ørkenlandskapet. Vi bruker det i mønstrene og i lagene av klær, forklarer hun.

Aadnevik vil ikke røpe for mye før showet, men forsikrer at det ikke blir noen revolusjon på podiet.

- Lengder, måten klærne sitter på og hvordan vi mikser materialer er vår signatur, men den utvikler seg hele tiden, forklarer bergenseren.

For første gang vil han også vise fram to vesker, men skoene han jobber med røk ut fordi han ikke var helt fornøyd. Neste sesong kommer etter planen både sko, smykker og bager.

SISTE HÅND PÅ VERKET: Kristian Aadnevik viser assistent Ewa hvordan han vil ha det. Om bare noen timer skal hans nye kolleksjon vises. Foto: Anne-Lise von der Fehr/minMote

Tidspresset er den største utfordringen dagen før showet. Det jobbes på spreng i studioet i fasjonable Knightsbridge. Stoff håndsydd med perler, kjeder og stener ligger strødd ut over arbeidsbordet. Den siste stoffleveransen kom inn døren lørdag formiddag. De utsmykkede stoffene var ferdig håndsydd i India fredag og ble sendt direkte til London.

- Som du ser er det ikke barnearbeid. Det er voksne menn som syr, sier Aadnevik og viser fram bilder på Mac’en av åtte menn som sitter bøyd over samme stykke stoff og syr.

Stoffdelene klippes fra hverandre i London og sys sammen til plaggene etter Aadneviks design. Til sammen ti profesjonelle syersker, profesjonelle mønsterlagere og assistenter er i full gang med å legge siste hånd på klærne. Aadnevik, samboeren Hila og sønnen Silver (4mnd) bor i etasjen over studioet. Det gir dem mulighet til å være tilstede hele tiden, og samtidig få mulighet til å trekke seg tilbake.

POPULÆR: Skuespiller Jennifer Morrison valgte Kristian Aadneviks design da hun skulle på Billboard Music Awards tidligere i år. Denne kjolen har også blitt brukt av Selena Gomez i musikkvideoen «Come And Get It». Foto: Getty Images/All Over Press

Aadnevik regner med at rundt 30 antrekk skal vises fram, men det er først i det showet starter de vet hvor mange det faktisk blir. Produksjonen av kolleksjonene er rent teamarbeid. De begynner å jobbe med de første ideene allerede et halvt år før showet, mens det meste av arbeidet gjøres de siste to månedene.

Aadnevik designer, stoff velges, syerskene syr, antrekkene prøves, så justeres de før de endelig blir ferdig. Kundene kjøper dem enten fra butikk, eller kommer innom studio og velger. Da får de gjerne tilpasset antrekket etter sine egne mål. Prisene varierer fra 19 000 kroner og oppover. Den dyreste som vises i kveld har prislapp på 200 000 kroner.

- Det er ikke mye hvis du sammenligner med andre designere, forsikrer Bitton.

Aadnevik har lenge hatt planer om å åpne egen butikk, men har ikke rukket det ennå. Dessuten må lokaliseringen være prima.

- Hvis det ikke er rett sted, er det ikke verdt det, sier han.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.