Jenny Skavlan innfører «shoppestopp»

Da Jenny Skavlan (26) flyttet sammen med forloveden ble hun tvunget til å pakke opp og ned alt hun noensinne har shoppet. Det resulterte i et halvt års handlenekt.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

De har til og med signert en skriftlig kontrakt, samboerparet Jenny Skavlan og Thomas «Fingern» Gullestad (32). I et halvt år framover har MGP-programleder og sybokforfatter Skavlan lovet å ikke gå til innkjøp av noen nye klær, sko, smykker eller annet tilbehør. Hun fikk selv ideen om en total «shoppestopp» da hun skulle flytte inn sammen med Gullestad i februar i fjor.

- De siste årene har jeg gått fra å flytte fra utlandet til kollektiv til å bli samboer med Thomas, og hver gang har jeg satt til side et par esker med klær så flyttelasten ikke skal føles så overveldende. Det har resultert i en haug med klær, sko og tilbehør som jeg måtte ta stilling til i romjulen, da jeg og Thomas skulle flytte inn i en felles leilighet og alt skulle med, forteller Jenny til minMote.

- Som en skrekkfilm

Og opprydningen var ikke bare en hyggelig opplevelse:

- Jeg så shoppelivet mitt i revy. Og det var egentlig mer en skrekkfilm enn en revy, slår programlederen fast.

Siden hun danset inn i rampelyset med en Grandiosa-reklame for seks år siden, har Jenny Skavlan gjort seg bemerket for sin klesstil. Flere ganger har hun blitt kåret til landets best kledde, noe som har kostet både mye tid og penger.

- Jeg har nok vært en litt vel ivrig shopper, og savner virkelig å sette pris på nye ting. Jeg føler nesten at jeg har blitt litt blasert med tiden. Da jeg var yngre sparte jeg opp til et plagg i blant, og da satt jeg så enormt pris på det ene plagget. Den følelsen som kan dukke opp om at man absolutt trenger noe nytt, den stemmer sjelden, mener Jenny.

I tillegg har Skavlan latt seg engasjere av de mange avsløringene i 2012 om at blant annet H&M benytter seg av fabrikker med svært uetiske arbeidsforhold.

- Disse avsløringene og det faktum at vi kjøper og kaster klær som aldri før har vært utløsende for «shoppestoppen». Det er vanskelig som vanlig kunde å skaffe seg den kunnskapen man burde ha om et plagg, så for å unngå å få høre om uetiske metoder om det man har kjøpt seg to uker senere, så unngår jeg shopping totalt.

Mer kvalitetstid

Samboeren har på sin side lovt å avstå skal avstå fra snus og sigaretter. Belønningen skal være en solferie i Mexico. Jenny tror imidlertid samboerskapet kommer til å nye godt av shoppestoppen lenge før den tid.

- Thomas har nok hørt mange «gode» argumenter for at jeg trengte det ene og det andre, men nå kan vi snakke om helt andre ting som sikkert interesserer han veldig mye mer. Også går det jo mye tid til shopping, så nå blir det mer kvalitetstid. Og når vi skal ut å reise skal vi bruke penger på mat og vin i stedet for klær, sier Jenny.

I fjor ga hun ut boken «SYOM», og oppfordret samtidig alle moteglade jenter til å sy om gamle klær fra bruktbutikker. Det neste halvåret er det heller ikke lov til å handle brukt, men Skavlan planlegger i stedet en skattejakt i sitt eget klesskap.

- Jeg har allerede gjort klar en eske med gamle kjoler som jeg skal sy om. I tillegg skal jeg bruke litt tid i klesskapet og sette sammen plagg og antrekk jeg ikke har prøvd sammen før, og håper på noen åpenbaringer, slår hun fast.

Publisert: