Hadia Tajik klar for Oscar-fest i norsk kjole

Kulturminister Hadia Tajik har med seg to norske designerkjoler til «Kon-Tikis» store Oscar-aften i Hollywood..

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Tajik er nemlig i Hollywood for å støtte den Oscar-nominerte «Kon-Tiki»-gjengen. Den prestisjetunge prisutdelingen går av stabelen natt til mandag 24. februar (norsk tid) og samler verdens største filmstjerner på den røde løperen. Tajik selv er klar for å følge utdelingen fra Four Seasons Hotel, og minMote har fått et første bilde av kulturministeren i sin sorte kreasjon.

Kjolen er fra norske Leila Hafzi, og er en gulvlang kreasjon i chiffon og sort skinnbelte. Tajik har selv valgt ut fargen etter å ha prøvd flere kjoler.

- Sort er en klassiker som passer godt til en så formell anledning, og den røde kjolen falt jeg for da jeg fikk den på meg. Jeg bærer på en måte med meg et lite stykke Norge til Hollywood med disse kjolene, smiler Tajik.

Oscar-festen er i gang i Hollywood, og du kan følge utdelingen på VGTV her! minMote vil også holde deg oppdatert på kjolene utover natten.

BAKGRUNN:«Kon-Tiki» nominert til Oscar

Vandrende Hollywood-reklame

Kulturministeren røper til minMote at hun har skaffet seg to kjoler til Hollywood-turen – en lang kjole til selve Oscar-arrangementer og en burgunderrød cocktail-kjole til en mottagelse i forkant. Kjolen har hun selv plukket ut hos den norske designeren Leila Hafzi.

- Jeg synes det er mye spennende norsk design, og Leila har jeg fulgt med på lenge. Hun lager helt fantastiske kjoler, og jeg vil gjerne bidra til at folk fra hele verden får se dem, sier Tajik til minMote.

Sexy, men tekkelig

Den røde cocktail-kjolen er en kort, sexy kreasjon med asymmetrisk snitt og ett langt erme.

- Den er ganske kort ja, men utringningen er tekkelig og det ene ermet er langt, så totalt dett tror jeg det blir veldig bra, forklarer statsråden.

- Flott fasong

Designer Leila Hafzi forteller til minMote at det var en enkel jobb å lage kjoler til kulturministeren.

- Hun har en flott fasong og vet hva hun liker, så det gikk helt knirkefritt, sier Hafzi.

- Jeg er fan av sterke og målbevisste kvinner, så hun er absolutt en god ambassadør for kjolene mine ute i verden, fortsetter hun.

Hadia Tajik skal imidlertid ikke sitte i salen under utdelingen. Det er det bare regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, produsentene Aage Aaberge og Jeremy Thomas som har fått billetter til.

- Det synes jeg er veldig greit. Det er mye viktigere at de som har vært med på filmen får være der inne, sier Tajik.

Har Oscar-troen

Statsråden gleder seg til å være med på Oscar-arrangementet, og på tross av at kritikerne har vært skeptiske, tror hun «Kon Tiki» har vinnersjanser.

- Jeg synes først og fremst det er kjempespennende at de er nominert - og jeg har troen på at det kan gå veien. Tenk så fantastisk hvis ringen kunne bli sluttet nå – ettersom også dokumentaren om «Kon-Tiki» fikk Oscar i sin tid, sier Tajik.

Hun tror dessuten «Kon-Tiki»-nominasjonen kan åpne resten av verdens øyne for norsk film.

- Nominasjonen er ikke bare en anerkjennelse av en utrolig flott film, men den kan også bli en døråpner for norsk film. «Kon-Tiki» har virkelig bidratt til å sette Norge på filmkartet, mener hun.

Publisert: