Klart for kjoleutstilling fra prinsesse Dianas kongelige klesskap

Det blir enhver moteinteressert kvinnes motedrøm! I mars avduker Kensington Palace et knippe vintagekjoler fra den avdøde prinsessens samling.

Camilla Bjørn
Publisert:

2011 har utvilsomt vært hertuginne Catherines store år. Men til neste år kan hennes svigermor (som ville ha fylt 50 år i år) få vel så mye fokus, skal vi tro Huffington Post Style.

Til ære for avdøde Diana planlegger nå Kensington Palace en storslått kjoleutstilling, som del av en større oppussningsprosess av slottet.

LES OGSÅ:Michelle Obama hylles for sin «vakreste kjole noensinne»

Kensington Palace var som kjent slottet der Diana hadde sin residens. I dag er store deler av slottet og selve parkanlegget åpent for turister, mens resten av eiendommen er avholdt leiligheter som disponeres av den britiske kongefamilien – deriblant William og Kate.

Ifølge Huffington Post Style vil utstillingen bestå av fem kjoler. Hvorav høydepunktet trolig blir en stroppløs kreasjon bruk under Diana og prins Charles første offentlige opptreden som nyforlovede.

LES OGSÅ:Moteekspertene hyller brudekjolen – minner om Grace Kelly

Kjolen er signert David and Elizabeth Emanuel, som senere laget Dianas berømte bløtkakebrudekjole, og ble regnet som et svært dristig valg den gang. Spesielt ettersom den er svart. Diana skal i ettertid ha fått beskjed fra prins Charles at svart var en farge man kun brukte når man sørget.

En annen kjole som dukker opp i utstillingen er en hvit silkekjole fra Catherine Walker, brukt under en fotografering for Vanity Fair i 1997.

LES OGSÅ:Kates sikreste stilkort – se den ultrafeminine Packham-kolleksjonen

Blant de resterende kjolene er en svart Versace-kjole fra 1995, en svart/hvit Bellville Sassoon Lorcan Mullany fra 1989 og en strålende rød og lille Catherine Walker-kjole fra 1988.

Utstillingen åpner på Kensington Palace 26. mars.

untitled link

Sjekk ut vår streetstyle-blogg og send oss ditt bidrag her.

Følg journalisten på Twitter her.

Publisert: