Nike fjerner t-skjorte etter Boston-terroren

Sportsgiganten Nike får t-skjorter fjernet fra markedet etter terroren i Boston.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Av JENNIFER BRÅTHEN og SONIA HUANCA VOLD

Etter bombingen i Boston i forrige uke, trekker Nike nå tilbake en rekke t-skjorter med påskriften «Boston Massacre» dekket av blod, melder ABC News.

En talsmann for Nike uttalte til nyhetsstedet at samtlige t-skjorter, som stammer fra en tidligere kolleksjon, er fjernet fra butikkhyller og nettbutikker. T-skjortens design spiller på den historiske hendelsen der britiske soldater angrep sivile i Boston i 1770, og var i utgangspunktet designet til fans av baseball-laget New York Yankees. T-skjorten hadde som mål å sette fokus på lagets viktige seiere mot Boston Red Sox i 1978 0g 2006, som i ettertid er blitt referert til som «Boston Massacre» 1 og 2.

Kommunikasjonsekspert Trond Albert Skjelbred i NOR PR mener Nike gjør helt riktig i å fjerne t-skjorten fra butikkhyllene.

– Det er en vanvittig timing - Nike ville selvsagt ikke laget disse t-skjortene i dag. Men som bedrift bør man ikke tenke kortsiktig. Budskap som spiller på sex og vold er en enkel måte å skaffe seg oppmerksomhet på, men det kan ha uheldig effekt for selskapet på lang sikt. Man bør være bevisst på hvilke signaler man sender ut, sier Skjelbred til minMote.

Dette er ikke første gang Nike fjerner et produkt i forbindelse med en tragedie.

Etter at Oscar Pistorius (26) ble siktet for overlagt drap, har reklamen med Nike-slagordet «I am the bullet in the chamber» blitt fjernet fra Blade Runners hjemmeside. Slagordet skulle være et bilde på hvor fort den dobbeltamputerte sprinteren kommer seg ut av startblokkene, men ble svært upassende fordi Pistorius ble siktet for å ha skutt og drept sin egen kjæreste, Reeva Steenkamp, 14. februar.

Publisert:

Finn mer innhold om: