Sarah Burton stemt fram som årets designer i 2011

Britiske Sarah Burton står bak 2011s kanskje mest minneverdige kjoler, nemlig hertuginne Kates brudekjole. Nå er hun kåret til årets designer for året som gikk.

Det er motenettstedet Fabsugar.com sine lesere som har stemt fram Sarah Burton som årets designer. Burton har vært sjefsdesigner hos motehuset Alexander McQueen i 2010 og i fjor sto hun bak en svært populær kreasjon. Da prins William giftet seg med Kate i april var nemlig brudens utsøkte blondekreasjon signert nettopp Sarah Burton.

BEN STANSALL

Den berømte brudekjolen var en utsøkt blondekreasjon med lange ermer. Kjolen ble raskt hyllet av moteekspertene, som dessuten mente den lignet kjolen til moteikonet Grace Kelly. Blondene var selvsagt håndlaget, i likhet med slepet på 2,7 meter som består av flere lag med silketyll kantet med blomsterbroderier.

Hertuginne Kate samarbeidet tett med Burton om brudekjolen og valgte også sko fra Alexander McQueen til sin store dag.

LES OGSÅ:Alt om bruden

Dette er dessuten andre gang Sarah Burton blir hedret for sitt arbeid. I november fikk hun også med seg prisen for «Årets designer» hjem fra British Fashion Awards, hvor den britiske moteeliten festet og feiret seg selv.

Det har vært et travelt år for 37 år gamle Sarah Burton, som har sin utdannelse fra den prestisjetunge Central Saint Martins College i London: I tillegg til å vise at hun er en brudekjoledesigner i verdensklasse har hun vist to catwalk-kolleksjoner som har høstet mye applaus i moteverdenen.

Sarah Burton fikk hendene full da Alexander McQueen tok selvmord like før moteuken i Paris og med en halvferdig kolleksjon i februar 2010. Burton ilte imidlertid til verket og avsluttet kolleksjonen, som senere fikk mye skryt i motemagasiner og på nettsteder verden over.

Den britiske designeren tok altså over som sjefsdesigner i 2010, men har samarbeidet med den ikoniske designeren siden 1996.

LES OGSÅ:Superstjernene hedret Alexander McQueen

Sarah Burton har fått mye skryt for måten hun har forvaltet arven fra det bristiske motehuset på. Høst/vinter-showet for 2011 besto av en rekke storslagne kjoler, med stramme korsetter og store skjørt i brusende stoffer.

For våren 2012 viste Sarah Burton en mer fargerik og kontrastfylt kolleksjon for Alexander McQueen. Modellene ble sendt nedover catwalken iført de karakteristiske maskene som dekket store deler av ansiktet og på seg hadde de blondekreasjoner i blant annet oransje, rødt og sort.

LES OGSÅ:Derfor ble hun brudens designer

Hvordan var din opplevelse i dag?