Historisk plus size-modell får internasjonal skryt for agenturbilder

OMSTRIDT: Plus size-modellen Tess Holliday mottar positive og negative reaksjoner på modellkarrieren sin. Foto: Skjermdump fra Instagram @tessholliday
OMSTRIDT: Plus size-modellen Tess Holliday mottar positive og negative reaksjoner på modellkarrieren sin. Foto: Skjermdump fra Instagram @tessholliday

Tess Holliday (29) skapte motehistorie da hun som første overvektige modell ble signert med et av verdens gjeveste modellbyråer. Nå hylles hun for den ene shooten etter den andre.

«Hvis du ikke kjenner til plus size-modellen Tess Holliday bør du merke deg navnet hennes nå, for det er snart overalt», skriver motenettstedet The Gloss og får støtte av Huffington Post som beskriver bildene som «stunning».

De nye bildene er tatt i forbindelse med Hollidays portofølje og modellen har kun på seg en svart T-skjorte og en truse.

Les også:Acne får kritikk for bruk av for tynne modeller

Holliday innrømmer at antrekket er utenfor komfortsonen, men virker fornøyd likevel.

«Så glad for at jeg endelig kan vise dere disse bildene. Jeg var på shoot med @catherineharbour i London forrige måned og dette er resultatet. Takk til agenten min som pushet meg ut av komfortsonen!»

Når ble størrelse 40 plus size?

Saken fortsetter under bildet

MinMote.no - Norges største moteside

Fansen skryter

Tess Munster, ofte omtalt som Tess Holiday, ble raskt hyllet for sin første kampanje, og har på kort tid blitt et kontroversielt modellnavn i bransjen.

Det ble nemlig stort oppstyr da 29 åringen signerte kontrakt med et profesjonelt modellbyrå. Munster bruker klær i det amerikanerne kaller en størrelse 22, som her i Norge tilsvarer størrelse 54 eller XXXL.

Da Holliday delte bildene fra MiLK-shooten med sine 673 000 følgere på Instagram jublet fansen:

blueraspberryslushie skriver: «Herregud, du er helt nydelig! Jeg elsker alt du står for, du er en fantastisk rollemodell.»

amanda_simchak «Du er veldig vakker og et godt forbilde! Stå på og gjør greia di!»

shugal1 «Takk for at du er deg selv og inspirerer alle slags kvinner der ute!»

Holliday har tidligere uttalt til NY Daily News at hun ikke klarer å venne seg til suksessen, men er stolt av seg selv.

- Det føles ikke ut som det er meg. Hver gang jeg har et stort prosjekt på gang i karrieren, føles det ut som en ut av kroppen-opplevelse. Jeg er fortsatt den 13 år gamle jenta i Mississippi som fikk høre at hun ikke var god nok. Jeg hadde virkelig aldri trodd at jeg kunne komme så langt som jeg har gjort, sa hun til avisen.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?