Politirazzia mot Gucci - mistenkes for skattefusk

KJENT LOGO: Det kjente skiltet til en av mange Gucci-butikker.

Italiensk politi har gjennomført razziaer på Guccis kontorer i Milano og Firenze - etter mistanke om store skatteunndragelser.

Frank Ertesvåg
Publisert:

Gucci, som er et av de store motehusene internasjonalt, skal være anklaget for å ha bokført salg til det italienske markedet i skattevennlige Sveits.

Dette skal ha spart selskapet for 1,1 milliarder euro - eller nærmere 11 milliarder norske kroner i skatt, ifølge AFP og Mail Online.

Armani betaler seg ut av skattestrid

Ifølge den italienske nyhetsnettstedet La Stampa, har det italienske finanspolitiet tilbragt tre dager på Guccis hovedkontor i Milano for å undersøke og beslaglegge bevismateriale.

Vil samarbeide

Avsløringen bygger på opplysninger fra en tidligere ansatt i motegiganten Gucci.

Gucci svarer med at de vil forholde seg til påstandene og undersøkelse med full åpenhet og stor samarbeidsvilje.

Motekonsernet har hatt stor resultatfremgang de siste månedene, og rapporterte om en stor salgsøkning i tredje kvartal i år.

Flere skattesaker

For fire år siden måtte et annet stort motehus, Prada, betale 470 millioner euro til italienske skattemyndigheter etter en annen unndragelses-sak.

For tre år siden sendte motehuset Armani vel 2,2 milliarder kroner til den italienske skattefuten etter en langvarig tvist om beskatningen av motehusets inntekter fra datterselskaper utenfor Italia.

Publisert:

Finn mer innhold om: